Ne vegye be az altatóját! Szagolja!

A valeriána gyökerét és a belőle készített orvosságot sokan ismerik. Viszont kevesen tudják, hogy igazi gyógyhatással pont a valeriána illata bír, sőt, akár ki is váltható a szagolgatással a gyógyszer bevétele.

Elalvás előtt kell szagolni-belélegezni a valeriánát. Felváltva mindkét orrlyukkal párszor beszippantva ugyanolyan hatást lehet elérni, mint ha valaki beveszi a gyógyszert.

A valeriána nagy mennyiségben tartalmaz makro- és mikroelemeket: káliumot, kalciumot, szelént, jódot, vasat, magnéziumot, ezüstöt, aranyat, rezet. Ezen kívül tartalmaz rendkívül értékes anyagokat is, amelyek altató és nyugtató hatással bírnak.

A kutatások igazolták azt a feltételezést, hogy a tüdőn keresztül bevett illat 20-szor hatékonyabb, és gyorsabban hat, mint a gyógyszer.

A terápia egyénileg is beállítható: a másnapi közérzet alapján meghatározható a szükséges belégzések száma. Ha a belégzés után elaludtuk, de az alvás nem volt elegendő, és felébredtünk az éjszaka közepén, akkor másnap mindkét orrlyukkal még 2-3 belégzéssel lehet növelni az adagot. Ha azonban másnap fejfájással ébredtünk, ez azt jelent, hogy túladagoltunk a szert. Következő alkalommal tehát csökkenteni kell a belégzések számát eggyel. Így lehet az egyénre szabott adagolást beállítani.

A cél, hogy reggel, ébredés után friss és üde legyen.

A módszer előnye, hogy hosszabb ideig alkalmazva az alvás egészséges lesz, a vérnyomás normalizálódik, megszűnnek a szívfájdalmak, sőt egyes betegek arról a furcsa tapasztalatról is beszámoltak, hogy a hajuk színe intenzívebbé vált.

Forrás:
www.aif.ru

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső