Művégtagok, amelyek igazinak tűnnek

Az ujjakról és karokról első pillantásra meg sem lehet mondani, hogy nem igaziak. A szilikon protézisek egy német cég termékei, amely személyre szabott művégtagok gyártására szakosodott.

Az élethű művégtag Alex Stamos és Christoph Braun formatervezők, a Stamos und Braun Prosthesenwerk cég alapítóinak ötlete. Braun elmondta, hogy a formatervezések lényege az, hogy valóságos műalkotásokat hozzanak létre szilikonból. Üzleti partnere 14 éve kezdett dolgozni szilikonnal, ő pedig öt éve csatlakozott hozzá.

Braunnak 18 év tapasztalata van a hagyományos protézisek gyártásában. "Az első az egyediség. Mivel minden ember más, és eltérő igényei vannak, a művégtagoknak is követniük kell ezt a kívánalmat" - nyilatkozta Mail Online-nak. Mint mondja nálunk mindegyik protézis egy műalkotás. Kollégája végzi a munka nagy részét a szilikonnal, ő pedig a protézis külső borítása alatt lévő szerkezetet készíti. "Úgy gondoltuk, hogy valami különlegeset kellene csinálnunk. Be szeretnénk bizonyítani az embereknek, hogy a protéziseknek nem feltétlenül kell réginek és csúnyának kinézniük."

Egyre élethűbb művégtagok készülnek

A formatervezők minden egyes művégtagot személyre szabottan készítenek el úgy, hogy a bőr színe megegyezzen a beteg valódi bőrszínével, és a művégtag a lehető legkényelmesebb legyen a használó számára. Éppen ezért a protézisek elkészítési ideje termékenként változik. Az időtartam a csonk helyzetétől, érzékenységétől, a gyógyulási folyamattól és a betegek kívánságaitól is függ.

Az időbeli eltérésekért főként a finomabb részletek felelősek; a kéz- és lábujjakat például akrilból készítik, ugyanabból az anyagból, amelyet a szépségszalonokban is használnak a műkörömépítésben. A protézisek ára 550 ezer forint és 2 millió forint között váltakozik, a művégtag típusától és elkészítési idejétől függően.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: