Mégsem szerezhet diplomát a csodagyerek

Megszakította tanulmányait a hollandiai Eindhoven egyetemén egy 9 éves belga-holland fiú. A "csodagyerek" jó úton haladt afelé, hogy a világ legfiatalabb diplomása legyen - egészen addig, amíg a szülei és az intézmény vitába nem keveredtek a diplomaszerzése dátumáról.

Laurent Simons novemberben került világszerte a címoldalakra, amikor még úgy volt, hogy év vége előtt megszerzi a villamosmérnöki alapdiplomát az Eindhoveni Műszaki Egyetemen és ezzel elnyeri a világ legfiatalabban diplomát szerzett embere címet. Az intézmény azonban hétfőn közölte Laurent-nal és a szüleivel, hogy ez a terv mégsem kivitelezhető.

diploma, tanulmányok, továbbtanulás, egyetem, csodagyerek, Guinness Világrekord
diploma, tanulmányok, továbbtanulás, egyetem, csodagyerek, Guinness Világrekord

6 hónapot csúsztak a tervek

Laurent egy kivételes tehetséggel megáldott fiú, aki példa nélküli ütemben sajátítja el a tananyagot. Azonban mivel rengeteg vizsgált kellene teljesítenie a december 26-i születésnapja előtt, az eredeti terv teljesíthetetlennek ítélte az egyetem. Az intézmény ezután felajánlott egy még mindig elképesztően gyors ütemű menetrendet, amellyel a fiú már 2020 közepére befejezhetné a tanulmányait. A fiú szülei azonban nem fogadták el az ajánlatot és azonnali hatállyal megszakították Laurent tanulmányait Eindhovenben.

Autista, Asperger-szindrómás vagy csodagyerek? Olvassa el korábbi cikkünket!

"Egészen a múlt hétig minden rendben volt, most meg hirtelen hat hónapos csúszásról beszélnek" - mondta Alexander Simons, Laurent apja. A férfi szerint a fiú diplomázásának dátuma soha nem volt elsődleges kérdés a családban, de azzá vált, miután úgy érezték, hogy az egyetem nem nézi jó szemmel a fiú külföldön való továbbtanulásának tervét. "Nagyon érdekes, hogy mindez pont akkor történik, amikor épp véglegesítjük Laurent PhD-képzésének terveit egy másik egyetemmel" - tette hozzá. "Laurent iránt hatalmas az érdeklődés az olyan egyetemek részéről, amelyeknek boldogan lenne a diákja. Sokan akarják Laurent-t, ő egy egyedülálló projekt, amelynek mindenki szeretne a részese lenni" - mondta a szülő.

A szerb-amerikai fizikus és feltaláló, Nikola Tesla munkássága által inspirált Laurent a mesterséges szervek kutatásával szeretne foglalkozni. Célja, hogy egy egész mesterséges szervezetet létrehozzon saját laboratóriumában. A Guinness Világrekordok szerint a világ legfiatalabban diplomát szerzett embere jelenleg az amerikai Michael Kearney, aki 1994 júniusában, 10 éves és 4 hónapos korára végezte el az egyetemet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció