Meghalt a világ legidősebb férfija

Huszonnégy nappal 113. születésnapja előtt elhunyt a spanyol Saturnino de la Fuente, akit a világ legidősebb férfijaként tartott nyilván a Guinness Világrekordok.

Meghalt a világ legidősebb férfija. A Spanyolország északnyugati részén, León városában élő férfit tavaly szeptemberben, 112 éves és 211 napos korában ismerte el világcsúcstartóként a Guinness. Kedden, amikor váratlanul meghalt egyik lányának házában, 112 éves és 341 napos volt.

legidősebb férfi, Guinness
A férfi - matuzsálemi kora ellenére - aránylag jó testi és lelki állapotban volt.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

Február 11-én lett volna 113 éves

119 éves a világ legidősebb embere .

Saturnino de la Fuente 1909. február 11-én született León egyik elővárosában, Puente Castróban. A mindössze 150 centiméter magas férfi alacsony termete miatt megúszta a részvételt a spanyol polgárháborúban. 13 éves korától egy cipészműhelyben dolgozott, később pedig saját cipőgyára lett. A férfinak hét lánya és egy fia, 14 unokája és 22 dédunokája született. Gyermekei közül hárman már meghaltak.

Sok mindent túlélt

Spanyol sajtóbeszámolók szerint a férfi aránylag jó testi és lelki állapotban volt matuzsálemi kora ellenére. Élete során sok mindent át- és túlélt, a polgárháború idején például azt, hogy egy lezuhant német bombázó romba döntött egy házat, amelyben ő is ott volt. 2020 végén ő volt az első ember, akit beoltottak a koronavírus ellen León tartományban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)