Leszakadt az orra - visszavarrták

Ausztriában, a Riedi Kórházban egy 81 éves felső-ausztriai férfi bravúros sebészi beavatkozásnak köszönhetően visszakapta orrát és szaglását.

A visszavarrandó orr egy szerencsétlen baleset következtében vált el a diersbachi férfi arcától, amikor egy sötét októberi estén autójával nekiütközött egy traktornak. Orra teljes egészében levált, csak egy kis lebeny tartotta. A férfit kórházba szállítása után azonnal megoperálták.

Werner Habicher, a fül-orr-gégészet főorvosa a műtétet hatalmas kirakós játékhoz hasonlította. A háromórás operáció során először a csontokat, majd a porcot és az orrsövényt varrták vissza, és drótokkal rögzítették a megfelelő helyen. Ezután a nyálkahártyák és a vérerek következtek, melyeket apránként rétegről rétegre illesztettek össze. Végül a felszíni bőr következett.

A beteg átvészelte a nagy vérveszteséget, és elmondható, hogy a műtét nagyon jól sikerült. Sikerességét bizonyítja, hogy teljesen helyreállt a szerv vérellátása és beidegzése. Az orr tökéletesen működik, a sebek jól gyógyulnak. Mi több, a nyugdíjas férfi szaglását is visszakapta, remekül érzi a különféle szagokat.

Forrás:
www.standard.at

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció