Koronavírus: ezért fontos az "N-vitamin"

A koronavírus-járvány kitörése, valamint az ezzel járó korlátozások bevezetése óta emberek milliói jöttek rá szerte a világon, milyen felszabadító dolog (újra) felfedezni a természetet. Többen látogatják a nemzeti parkokat, kirándulóhelyeket, nőtt a túrázás és az úgynevezett erdőfürdőzés népszerűsége, és számos országban megugrott a sportfelszerelések eladása is. A szabadban való mozgás pedig nemcsak fizikai értelemben hat nagyon pozitívan az egészségünkre, hanem mentálisan is számos jó hatása van.

Egyre több kutatás eredményei támasztják alá, hogy a természettel való (újra)kapcsolódásnak számos előnye lehet. Ahogy John Norcross pszichológus professzor és kutatótársai fogalmaznak, N-vitamin-készletünket (N, mint nature, azaz természet) újratölthetjük, ha 30 percet töltünk a természetben. Ez lehet erdő vagy más zöld környezet, például egy park, de a vízi vagy vízparti környezetnek is hasonló jó hatásai lehetnek - írja a webmd.com .

Kiderült, így gyógyít az erdő Mindenki alapvetésként kezeli, hogy a természetjárás, a kirándulás pozitívan hat testünkre és lelkünkre. A tudomány számára most kezd csak világossá válni, hogy messze nem értünk még mindent ezekből a hatásokból. Részletek itt .

A természet ereje

Az elmúlt időszakban több olyan tanulmány is készült, melyek megerősítik a természetjárás egészségügyi előnyeit. Egy brit tudományos munka szerzői azt írják, hogy azok, akik legalább heti 120 percet töltenek a természetben, jó egészségről és jó közérzetről számoltak be. Egy másik tanulmány arra jutott, hogy amikor 60 felnőtt egy bambuszerdőben sétált 15 percet, utána sokkal jobb lett a hangulatuk, mint amikor városi környezetben gyalogoltak ugyanennyit.

Az erdőfürdőzésről pedig egy, 30 korábbi tanulmány felhasználásával készült tudományos elemzés szerzői azt írják, hogy csökkentheti a stresszhormonként is emlegetett kortizol szintjét, ezáltal hozzájárulhat lelki egészségünk megőrzéséhez és javításához.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: