Készül az allergia elleni oltóanyag

Az ausztrál Monash Egyetem kutatói egy olyan oltóanyag kifejlesztésén dolgoznak, amely teljesen meggyógyíthatja a háziporatka által kiváltott asztmát.

Amennyiben sikerrel járnak, az oltóanyag két-három adag beadása után gyógyulást hozna a betegeknek. A házipor-allergia az asztma első számú kóroka, és a légzőszervi betegség Ausztráliában több mint két millió embert érint, illetve több mint 600 millió dollár egészségügyi kiadást von maga után.

A háziporatka allergiában szenvedőknek jelenleg állandóan takarítaniuk kell környezetüket, hogy eltávolítsák a mikroszkopikus élőlényeket a puha szövetekből, és megelőzzék az allergiás rohamokat. A gyógyszerek a betegek egy részének enyhülés nyújtanak, ezeket azonban rendszeresen kell szedni. Mások nem feltétlenül reagálnak ilyen jól a gyógyszerekre.

El Meeusen professzor, aki Robyn O'Hehir professzorral együtt a vakcina kifejlesztésén dolgozik, úgy véli, hogy a háziporatka allergia elleni oltóanyag jelentős egészségügyi és pénzügyi előnyökkel járna a betegek és a kormány számára.

"Az a célunk, hogy olyan oltóanyagot fejlesszünk ki, amelyet két-három adagban lehet beadni. Ez azt jelenti, hogy a háziporatka allergiában szenvedő betegek már az utolsó adag megkapásától kezdve szabadon lélegezhetnek majd" - nyilatkozta Meeusen professzor. Az allergiák körülbelül hét milliárd dollár kiesést jelentenek az ausztrál gazdaságban. Egy ilyen gyakori allergia visszaszorításának pozitív pénzügyi hatása a betegek és az állam számára is rendkívül jelentős."

Képgaléria: HáziPatika.com

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső