Csodás gyógyulások, megható történetek: magyar siker

Ünnepélyes keretek között, megható légkörben adták át csütörtökön az "Én és a Béres Csepp" pályázat nyerteseinek járó díjakat a Béres székházban.

A pályázatot az idén 40 éves jubileumát ünneplő legendás gyógyszer tiszteletére írták ki. A beérkezett, majd kétszáz pályaműből a nyertesek kiválasztásakor a történetekben rejlő sorsokat, küzdelmeket, helytállást, erkölcsi példát, üzeneteket, valamint a művek stílusát, irodalmi értékét is figyelték. A példaértékű írásokból könyvet állítanak össze.

Az idén már a negyvenedik születésnapját ünnepeli Magyarország talán leghíresebb, de mindenképpen a legismertebbekhez tartozó készítménye, id. dr. Béres József legendás gyógyszere, a Béres Csepp. Máig él a tudatunkban, mélyen beleivódott szívünkbe a tudós igazságkeresése, hányattatásainak, küzdelmeinek sora az elfogadásig, s végül az elismerésig. Rohan az idő, de van, ami máig ugyanaz: az emberek bizalma, hite Béres József találmányában.

Úgy mondják, mindenkinek van Béreses története. Ezért is szólították meg a lakosságot: írják meg a készítménnyel kapcsolatban megélt történetüket, tapasztalataikat. Ezelőtt éppen tíz éve, a Béres Csepp harmincadik évfordulóját köszöntve már tettek ekképp. Az akkor összegyűlt történetek annyira tanulságosak, lélekerősítők voltak, hogy Kapaszkodó címmel könyv is készült belőlük. Úgy vélték, hogy ezek az igaz mesék segítségére lehetnek a betegeknek, és támogatói az egészségeseknek.

"Az idei, újabb évfordulón kíváncsiak voltunk, hogy emberöltőn túlmutató távlatból megszólítható-e még a lakosság, a rohamosan változó világ változtat-e a bevett szokásokon, él-e még a Béres-legenda, s vannak-e új tapasztalatok. Atyám mottóját tudnám idézni, a kiírt pályázat jelmondataként 'Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!' Legnagyobb örömünkre ezúttal is sok, értékes, tanulságot bőven szolgáltató levelet kaptunk, melyek megerősítették abbéli hitünket, hogy szükségük van az embereknek példákra és útmutatásokra" - nyilatkozta a pályázat kiírója, a feltaláló fia, dr. Béres József.

"Zömmel örömteli gyógyulásokról számoltak be a pályázók" - mondta el Béres Klára, kommunikációs igazgató, a pályázat főkoordinátora, a Kapaszkodó című könyv összeállítója. "Lelkes és pozitív beszámolók ezek, melyekben csodálatos emberi méltóság, példamutató élni akarás, családi szeretet, baráti összefogás mutatkozik meg. Megrázó és megható találkozni ilyen sorsokkal, s valóban mindenki számára erőt ad a bennük rejlő, tiszteletet ébresztő küzdelem az életért, az egészségért."

A pályaművek értékelésében több szempontot tartottak szem előtt. A történetek mögött meghúzódó sorsokat, küzdelmeket, helytállást, erkölcsi példát, nemes lelket, üzeneteket, valamint az írások stílusát, irodalmi értékét is figyelték.

A beérkező anyagot összehasonlítva a tíz évvel ezelőtti pályázattal, érdekes megfigyelések tehetők. Természetesen ma is sokan számolnak be súlyos betegségekből való gyógyulásokról, ugyanakkor markánsan megjelenik a cseppeknek két új felhasználási területe is, mely egyértelmű összefüggésbe hozható a rohamosan változó, kihívásokkal teli világhoz való viszonyunkkal. Az egyik egy mentális hozzáállás: nem engedhetem meg magamnak hogy beteg legyek. A prevenciónak ilyetén való megjelenését pozitívnak értékelhetjük, ha nem az agresszív, az emberről mindent lenyúzni akaró világ az elsődleges motivációja. A pihenést nem engedő, frusztráló környezetből adódik a készítmény másik újszerű alkalmazásának megjelenése: meglepően sok pályamű foglalkozik pszichés problémákkal. Krónikus fáradtság szindróma, anorexia , depresszió és hasonló "civilizációs" betegségek jelennek meg a készítményt alkalmazók táborában.

Vannak régmúltat felidéző történetek is, a feltaláló emberségéről, tisztességéről. A pályaműveknek egy különleges szegmense, amelyben Béres József példaként áll az emberek előtt. Ilyen egy orvosnő története, melyben azt meséli el, hogy a feltaláló munkásságából, szemléletéből okulva választotta élethivatásának a gyógyítást.

A pályázók írásaiból néhányat a HáziPatika.com oldalain is olvashatnak majd.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra