Az örök fiatalság tablettája tíz éven belül elérhető lesz?

Linda Partridge, az öregedés genetikájával foglalkozó professzor szerint a tudomány olyan rohamosan fejlődik, hogy hamarosan lehetővé válik majd az öregkori megbetegedések megelőzése.

Ha minden nap beveszünk egy tablettát onnantól, hogy középkorúvá válunk, úgy öregedhetünk meg, hogy nem betegszünk meg olyan öregkori betegségekben, mint az Alzheimer-kór vagy a szívbetegség.

Hosszabb ideig dolgozhatunk, vagy élvezhetjük nyugdíjas éveinket, sőt egyesek szerint megőrizhetjük hajunkat és bőrük üdeségét is. A University College London professzora szerint a tabletta megjelenése tíz éven belül várható. Ha mindezt kevés mellékhatás árán biztosítja, mindenki el akarja majd kezdeni szedni a gyógyszert. A szenzáció, melyről a professzor beszámol, számos nemzetközi tudományos vizsgálat eredményével bizonyítható. Felfedezték a hosszú élet és az egészség génjeit - és olyan módszert fejlesztettek ki, melynek segítségével befolyásolják működésüket.

Állatokon a kísérletek már sikeresek. Egyik bizonyítékként, a Harvard Egyetem egyik kutatója megfiatalított idős egereket, megvalósítva a Brad Pitt főszereplésével készült Benjamin Button különös élete című film történetét. Az állat bőre, agya, bélrendszere és egyéb szerveinek állapota egy 80 éves emberének feleltek meg. Két hónapos gyógyszerszedés eredményeként, mely aktivált egy fontos enzimet, annyi új sejt nőtt az állatokban, hogy a sejtállományuk szinte teljesen megújult. A hím egereknek még a megtermékenyítő képességük is helyreállt.

Más kutatások eredményei szerint az inzulin és az azzal kapcsolatba hozható hormonok fontos szerepet játszanak az egészség és öregedés folyamataiban. Ez egyben azt is jelentheti, hogy a cukorbetegség kutatása során felfedezett gyógyszereknek öregedést gátló hatásai is lehetnek. A Cheltenham Science Festivalon elhangzottak szerint néhány, a cukorbetegség kezelésében nem bevált gyógyszert nemsokára ilyen célra újra felfedeznek majd.

"Már léteznek ilyen gyógyszerek a fiókok mélyén. Csak elő kell őket venni" - vélik a tudósok. "Idejekorán el kell kezdeni szedni őket, hogy a betegségek kialakulását meg tudjuk előzni, nem akkor, amikor a betegség már kialakult. Ennek ellenére, a gyógyszernek teljesen biztonságosnak kell lennie, és ezt bizonyítani is kell tudni, mielőtt teljesen egészséges embereknek adnánk őket, hogy leküzdjék az öregedést."

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció