A mesterséges intelligencia erre is kihat

A mesterséges intelligencia (AI) alkalmazása új feladatot jelent vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt.

A világ vezető, független informatikai szolgáltató vállalata szerint a jó kommunikáció és a közösségi technológiák 20-25 százalékkal is növelhetik a szellemi munkát végzők teljesítményét - szemben például az e-mailezéssel. Az elkötelezett munkavállaló ráadásul 44 százalékkal, az inspirált munkaerő pedig közel 125 százalékkal termelékenyebb, mint egy szimplán elégedett dolgozó.

mesterséges intelligencia, AI, technológia, kommunikáció, vállalatvezetés,
A vállalatvezetést is átalakítja a technológia. Fotó: iStock

Nagy változások jöhetnek

Mesterséges intelligencia segíti az orvosokat - részletek itt!

A 2020-as munkaerő-piaci előrejelzés szerint az AI alapvető változásokat hoz majd például a jog, a könyvelés, az egészségügy és az oktatás területén. Egyrészt ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók széles köre személyre szabott szolgáltatásként veheti igénybe az alacsony költségű intelligens asszisztensek révén, másrészt a mesterséges intelligencia csökkenti az emberi eredetű hibákat. A döntéstámogató rendszerek ugyanakkor egyre kifinomultabbá válnak, a szakemberek egyre jobban támaszkodnak rájuk és idővel nem tudják majd átadni ezeket a készségeket másoknak. A vállalatoknak így el kell dönteniük, milyen kompromisszumot vállalnak az AI asszisztensek használata és a készségek lehetséges elvesztése között.

Az előrejelzés szerint az emberek helyett egyre inkább a gépekre tervezik majd az információtechnológiai szolgáltatásokat, mivel így jobb és gyorsabb döntések születhetnek majd - alacsonyabb költségek mellett. A döntéshozatal gyorsaságát jól példázza, hogy míg egy ember fél-egy másodperc alatt hoz meg egy döntést, addig a mikroprocesszoroknak csak néhány nanomásodpercre van szükségük ehhez. A nanoszekundum (ns) a másodperc egy milliárdomod része. Emellett a mesterséges intelligencia által hozott döntések sokkal szélesebb, közel valós idejű adathalmazokon alapulnak.

Ezek a jobb és gyorsabb eredmények először a közlekedésre hatnak majd ki, kezdve az okosparkolóóráktól az okos közlekedési jeleken át az autonóm autókig és az okosvárosokig.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25 °C
Minimum: +11 °C

Nyugatról kelet felé haladva egy keskeny, szakadozott felhősáv vonul át felettünk, amelyből legfeljebb elvétve fordulhat elő kisebb záporeső. A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira fordul, és szerte a Dunántúlon, majd délutántól északkeleten, keleten is megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. Egészen szombatig nem várható fronthatás a meteorológiai előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra