+16° - +38°
Nincs front

Új jelzésrendszer lesz a naptejeken

Egy egyszerűbb, közérthetőbb jelzésrendszert fogadott el nemrég az Élelmiszer és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) a naptejekre és más napvédő kozmetikumokra vonatkozólag, de a rendszer csak a strandszezon megkezdése után lép majd életbe.

Anyajegyek óriás méretben

Anyajegyek óriás méretben


A szakértők szerint legkorábban októberben vezetik be az új jelzésrendszert. "A jelenlegi rendszer meglehetősen problematikus - nyilatkozta Dr. James Spencer, az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia szóvivője - A legtöbb napvédő termék ugyanis széleskörű UVA és UVB védelmet ígér. Létezik egy standard teszt, ami megmutatja, hogy egy termék mennyire véd a leégést okozó UVB sugarak ellen. A ráncokat és daganatos megbetegedéseket okozó UVA sugárzás esetében azonban nem létezik ilyen teszt, ezért soha nem tudhatjuk, hogy mennyire véd az adott termék az UVA sugarak ellen."

A mostani új rendszerben csillagokkal jelölnék a védelem szintjét. Az alacsony, közepes, magas és legmagasabb védettségi szint csak az UVA elleni védelmet jelentené a napvédő termékeken. "Ezen kívül fontos felhívni az emberek figyelmét arra, hogy sok naptejet vigyenek fel a bőrükre.
A legtöbben csak a szükséges mennyiség 25-50 százalékát viszik fel, ez pedig nem biztosít megfelelő védelmet - nyilatkozta Dr. Spencer - Legalább 30-as faktorszámú naptejet válasszunk, és tartsuk be az alapszabályokat: a napozás előtt legalább fél órával vigyük fel a naptejet, ne tartózkodjunk napon délelőtt tíz és délután négy között, és rendszeresen kenjük újra magunkat, különösen, ha vízbe megyünk."

Videó: HáziPatika.com

Hirdetés

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Miért feketék a mitesszerek?

Tippek

A szem körüli érzékeny, vékony bőrt nem szabad gyötörni, masszírozással nyújtani. A krémet enyhe nyomással, körkörös mozdulatokkal, az ujjbeggyel pontszerűen paskolva vigyük fel.