Természetes módszerekkel a fejfájás ellen

A fejfájás ellen nemcsak gyógyszerekkel vehetjük fel a harcot, hanem számos alternatív gyógymód közül is választhatunk. Most megmutatjuk, melyek ezek.

Fontos, hogy tudjuk, milyen típusú fejfájás ellen küzdünk. A tenziós fejfájás esetében jobban megéri próbálkozni.

A különböző masszázsok segítenek

A masszázs segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget, ellazítja az izmokat. A hagyományos hátmasszázson kívül különböző fajtái ismertek. A thai masszázs célja az energia szabad áramoltatása a testben, jellegzetessége, hogy úgynevezett szárazmasszázs, tehát nem használnak krémeket.

A talpmasszázs szintén nagyon hatásos lehet a különböző fájdalmak enyhítésében. A talp bizonyos pontjai egy-egy testrésznek feleltethetőek meg, a fej, a nyak, a homloküreg és a gerincoszlop zónáinak masszírozása megszüntetheti a fejfájást. A kínai masszázs akupunktúrás pontok masszírozásával éri el hatását, leginkább a homlok és a tarkó pontjainak ingerlése hatásos fejfájás ellen.

A reiki nagy előnye, hogy egy tanfolyam elvégzése után akár magunkon is elvégezhetjük. Kézrátételes módszerként ismerik, pedig valójában meg sem kell érinteni a bőrfelületet. A masszázs során a terapeuta energiát közvetít, ennek segítségével gyógyít.

15 masszázstípus, amit érdemes kipróbálni

Akupunktúra, biofeedback, viselkedésterápia

Az akupunktúra a hagyományos keleti orvostudomány egyik módszere. A kezelés során a gyógyítást végző személy olyan pontokat szúr meg egy vékony tűvel, amely kapcsolódik az egyes szervek energiapályáihoz. Ezt a módszert sikeresen alkalmazzák az egyes fejfájások kezelésében.

A fejfájás kezelése akupunktúrával is történhet

Szintén a keleti emberek módszere az úgynevezett biofeedback, amelynek lényege, hogy csupán testünk megfigyelésével megváltoztathatjuk annak működését. Mivel fő célja, hogy csökkentse a mindennapi stresszt, fejfájás kezelésében is nagyon hatásos lehet. A viselkedésterápia szintén a stressz legyőzésében segít. Azzal, hogy megtanulunk relaxálni, és tudatosan el tudjuk lazítani izmainkat, csökkentjük esélyeinket a fejfájásra.

Életmód mindenek felett

Számos környezeti oka lehet annak, hogy megfájdul a fejünk. Ha megfigyeljük, melyek ezek, és tudatosan elkerüljük őket, biztosak lehetünk a sikerben. Például számos étel válthat ki fejfájást, ilyen a csokoládé, illetve egyes sajt- és húsfélék. A koffein nagy mennyiségben ront, kis mennyiségben javíthat a helyzetünkön, alkohol fogyasztása esetén nagyobb az esélyünk a fájdalomra. A tenziós fejfájás leggyakoribb okát, a stresszt nem könnyű megelőzni, ebben a fent leírt alternatív terápiák segítségünkre lehetnek. A helyes táplálkozáson kívül szakítsunk időt rendszeres mozgásra is, hiszen már heti háromszori sporttal sokat tehetünk azért, hogy kevesebbet fájjon a fejünk.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: