Gyógyító rezgések, mellékhatások nélkül

A Bach virágterápia szelíd gyógymód, mely egyensúlyt teremt a személyiség és a lélek között, így segíti a szervezet öngyógyító folyamatát. Használható elsősegélynyújtásban, szedhetik várandósok, kisgyerekek, sőt jót tesz az állatoknak és növényeknek is.

Öngyógyítás

A Bach-virágterápia kidolgozója, Edward Bach doktor azt vallotta, hogy az embert kell kezelni, nem pedig a betegséget. A kutató arra a következtetésre jutott, hogy a személyiség és a lélek közötti diszharmónia betegíti meg az embert. Ezt a diszharmóniát kell tehát feloldani ahhoz, hogy a szervezetben beindulhasson a gyógyulás.

Bach doktor 38 alapvető negatív érzelmi állapotot, azaz reakciómintát határozott meg, és mindegyiknek megfelelően létrehozott egy-egy virágeszenciát vadon élő fákból és növényekből.

- A Bach-virágterápia elve, hogy a világunkban minden rezeg, minden energia. Az energia információt hordoz. Erre az információra van szükségünk, hogy helyreálljon lelki egyensúlyunk. Minél magasabb frekvencián rezeg valami, annál kevésbé látjuk a szemünkkel. Viszont a rezgések jótékony hatását megtapasztalhatjuk a Bach-virágeszenciák által.

Folyamatosan végeznek klinikai teszteket, ahol azt vizsgálják, hogy az eszenciáknak milyen hatása van az emberekre. Jelenleg is több vizsgálat zajlik világszerte klinikákon, ahol az orvosok nyitottak az alternatív gyógyászatra - mondta a HáziPatika.com-nak Dávid Zsuzsanna, akkreditált Bach virágterapeuta.

Mondja el, mit érez!

Ugyanis a terapeuta ennek alapján választ ki Önnek egy vagy több, de maximum hét virágeszenciát.

Ha tíz, éppen ugyanolyan betegségben szenvedő ember keresi fel a szakembert, akkor mindegyiknek más virágeszenciát fog ajánlani a bajára. Ennek az az oka, hogy mindegyikük másként éli meg a betegségét, a tünetek másként hatnak a gondolataira, minden ember másként fogalmazza meg a problémáit, tehát mindenki más és más terápiát igényel. Épp ezért nincsenek egyes betegségre, tünetekre való univerzális eszenciák, nem lehet azt mondani, hogy például a torokfájásra ez a koncentrátum való - világított rá a szakember.

Mire van szükségem?

kitölti ezt a tesztet . De mivel a gyógyításra alkalmas eszenciát attól függően kell kiválasztani, hogy az illetőben az adott pillanatban milyen lelki folyamatok zajlanak, így jó, ha egy külső, objektív szemlélő segít összeállítani a személyre szabott terápiás keveréket.

- Önmagunkat ugyanis szinte soha nem tudjuk objektíven látni, mindig magyarázkodunk, szépítünk - tette hozzá Dávid Zsuzsanna.

Gyakran előfordul, hogy amikor valaki elolvassa a Bach-virágterápiáról szóló valamelyik könyvet, azt érzi, hogy majdnem mindegyik eszenciára szüksége van. A szakember azonban ki tudja választani azt a néhányat, amely a mostani állapotára jelent megoldást.

Túladagolható?

Nem. Akár egy szuszra is megihatja bárki az üvegcse tartalmát, semmi baja nem lesz. Nem fog hirtelen nagy csodát érezni, és beteggé sem válik. A növények és a négy elem (levegő, föld, tűz, víz) által létrejött úgynevezett energetizált víz információt tartalmaz, tehát nem gyógyszer, így nem is árt. Napi 4 x 4 cseppnyit mindenképpen el kell fogyasztani a személyre szabott keverékből a kívánt hatás érdekében, de ennél többet is lehet, ha valaki ennek szükségét érzi.

Akkor sem történik baj, ha nem a megfelelő gyógyírt vette be valaki, vagy az összeállított keverékbe került bele olyan, amire nincs szüksége.

- A rosszul kiválasztott eszenciák esetében is a legrosszabb, ami történhet, hogy nem hatnak, olyan, mintha "hátralépnének", tudván, hogy nincs rájuk szükség - magyarázta a szakember.

Körülbelül 3 millió kombináció

Minden lelki problémára, azok számtalan árnyalatára hatnak az eszenciák.

- A 38 eszenciának körülbelül 3 millió különböző keverékét lehet létrehozni, legalábbis ezt mutatják a tapasztalatok - tette hozzá Dávid Zsuzsanna, aki Angliában végzett, és Magyarországon hét éve oktatja is a Bach-virágterápiát.

Azért érdemes tehát szakember segítségét kérnünk a megfelelő kombináció kiválasztásához, mert a terapeuta azt figyeli, hogy miként beszélünk a problémáinkról, és mit gondolunk róluk.

A virágokból készült eszenciák használhatók várandósoknál, gyerekeknél, állatoknál is. Sőt, Dávid Zsuzsanna szerint a Bach-virágterápia a növényekre is jótékony hatással van, mindenre, aminek "lelke van".

Az eszenciák használata kényelmes és nincs semmilyen megkötés a szedéssel kapcsolatban. Ételek, mobiltelefon, számítógép, a repülőtéren, repülőgépen található berendezések sem változtatják meg az eszenciában lévő rezgéseket.

Készíthetek én is Bach-virágeszenciákat?

- Bár a gyógyírként felhasznált növények, virágok nagy része Magyarországon is előfordul, tudni kell, hogy mivel ezek speciális rezgéseik által hatnak, nem mindegy, hogy hol gyűjtik őket - magyarázta Dávid Zsuzsanna.

Az eredeti Bach-virágeszenciák kétféle eljárással készülnek. A tavaszi és nyári virágokból "napoztatással" nyerik ki az energiát. Ilyenkor a szabadban, a helyszínen forrásvíz tetejére szórják a virágokat és addig hagyják ott, amíg a szirmok a nap erejétől megfonnyadnak. Ezután többször is leszűrik.

A kora tavaszi és késő nyári virágzatokat szintén forrásvízbe teszik, és 30 percig forralják, majd ugyanúgy többször leszűrik. Mindkét esetben brandyvel tartósítják az így nyert őstinktúrákat.

Elsősegély virágmódra

Az Elsősegély gyógyír az a készítmény, amelyet az emberek világszerte leginkább ismernek és használnak, ha Bach-virágterápiáról van szó.

Ebben a keverékben öt virágeszencia van, melyek a mindennapi krízishelyzetekben és stresszes szituációkban való helytállást segítik.

- Gyengéden járulnak hozzá a feszültség oldásához, harmonizálják a gondolatokat és érzelmeket, így támogatják a test regenerálódását. Minél nagyobb a vészhelyzet, annál gyorsabb a hatás - mondta Dávid Zsuzsanna.

Sokan alkalmazzák például vizsga, állásinterjú, esküvő, és műtét előtt, fogorvosi kezeléskor, vagy rossz hír hallatán, tehát minden olyan helyzetben, amikor valamiért kibillenünk lelki egyensúlyunkból.

Ez a többféle formában kapható készítmény egyes esetekben megelőzésként is beválik. Ha például valaki fél a repüléstől, akkor nem csak a repülőre felszálláskor lehet használni, hanem már előtte, amikor a félelem megfogalmazódik, amikor a gondolatokban megjelenik a szorongás. A keverék használata megszünteti a pánikot, enyhíti a testi tüneteket, a szívdobogást, hányingert és remegést.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +36 °C
Minimum: +23 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. Záporok, zivatarok szórványosan előfordulhatnak: főleg a Dunántúl keleti felén, a középső országrészben, valamint az Északi-középhegység, Észak-Alföld tágabb térségében számíthatunk rájuk. A zivatarokhoz elsősorban viharos széllökés és felhőszakadás társulhat, egy-egy hevesebb cella is lehet. A déli, délkeleti, a Dunántúl északnyugati részén az északira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Késő este 21 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. Zivatarok, felhőszakadás, fülledt levegő, 42 fok és extrém UV sugárzás várható.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra