Eltörte egy férfi nyakát a csontkovács

Fájdalmat okoz! Fáj! - az özvegy szerint ezt kiabálta a férje, amikor eltörte a nyakát kezelés közben a csontkovács.

Azt mondta, nem érzi a karjait, s olyanná vált mint egy rongybaba - olvasható a bbc.com-on annak a 80 éves John Lawlernek a története, aki 2017 augusztusában kezdett el egy York-i csontkovácshoz járni, ám a harmadik kezelés végzetesnek bizonyult. A férfit ugyan azonnal a York-i kórházba szállították, később pedig egy Leeds-i egészségügyi intézetbe, ám ott másnap meghalt. A rendőrségi vizsgálat kizárta a bűnügyi felelősséget, ám az özvegye nem nyugszik.

csontkovács, hátfájás, gerinctörés
csontkovács, hátfájás, gerinctörés

Mint mondta, férje egy fitt és egészséges ember volt. Azután vágtak bele egy kezeléssorozatba, miután konzultáltak Dr. Arleen Scholtennel, aki azt mondta, "a férfi vállai és háta nincsenek megfelelő vonalban, de egy gyengéd kezeléssel boldogabb életet élhet". Az első két találkozó jól ment, augusztus 11-én érkeztek a harmadik kezelésre.

37 évesen rokkanhatnak le a férfiak A férfiak egyre fiatalabban tapasztalják meg a hát- és nyakfájással járó kínzó fájdalmakat, mivel egyre rosszabb edzéseik minősége és mennyisége, állítja a BCA, brit kiropraktőr egyesület. Szerintük az irodai munka mennyisége és az edzések romló minősége egyenesen oda vezet, hogy rengeteg férfinak egyszerűen nincsen meg az a szükséges alapizomzata, amivel testüket rendesen megtarthatnák.

Mint egy rongybaba

"Előbb a vállakon kezdett dolgozni a doktornő, majd haladt tovább a férjem törzsén... Aztán az asztal megbillent és ő felkiáltott: fájdalmat okoz. Ez fáj. Nem érzem a karjaimat" - mondta a nyomozás során az asszony. Hozzátette: Dr. Scholten folytatta a kezelést még egy pillanatig, aztán észrevette, hogy nem reagál, s akkor kérte, hogy forduljon meg. A férfi nem válaszolt és a csontkovács áttette egy székre. "Átrakta egy székre Johnt, de olyan volt, mint egy rongybaba. Nem mozgott és nem beszélt." - idézte a cikk az asszonyt.

Nem tudták megmenteni

Az özvegy szavai szerint, amikor a mentősök megérkeztek a csontkovács nem mondta el, hogy mi történt, csak azt ismételgette, hogy egy kíméletes kezelés volt. A férfit azonnal bevitték a helyi kórházba, ahol a családdal közölték, eltört a nyaka. "Azt mondták John lebénult, és egy speciális egységbe kell szállítani" - mondta a nő. Másnap a Leeds-i kórházban közölték, Lawler gerince több helyen sérült, a nyaka eltört, és egy különleges 14 órás műtétre lesz szüksége, melynek során egy nyakmerevítőt kap. A megterhelő operáció ráadásul akár meg is öltheti - idézte fel a történteket az özvegy, aki szerint a férje eközben motyogott valamit, amit úgy értelmeztek, hogy nemet mond az operációra. "Semmit sem tehettünk. Csak feküdt ott, és aztán elment" - tette hozzá. Az ügyben a nyomozás folytatódik.

Forrás: bbc.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció