Szex vízben, fűben vagy szaunában: vigyázat, fertőzésveszély!

Legyen bármilyen adrenalinnövelő is, ha valamilyen különleges helyen esünk egymásnak, számolnunk kell azzal a kockázattal, hogy az extrém helyszín sosem lesz olyan biztonságos és higiénikus, mint az otthonunk.

Extrém szexhelyszínné bármi válhat, ami a hálószobai ágyon kívül esik, a tengerparti homoktól kezdve egészen a kedvenc szórakozóhelyünk mellékhelyiségéig. Azzal sem árulunk zsákbamacskát, ha azt mondjuk, ezekkel a különleges légyottokkal az esetek nagy részében a pár női tagja járhatja meg, ha a higiéniai viszonyok nem a legmegfelelőbbek az itt töltött pásztoróra alatt. Összegyűjtöttük hát a potenciális veszélyforrásokat, illetve a lopott percek legkellemetlenebb következményeit, melyekkel a gyönyörért cserébe számolni lehet.

A nem elég higiénikus helyeken eltöltött pásztoróráknál a fertőzésveszéllyel is számolni kell

A vízi szeretkezés többnyire csak a filmekben tűnik romantikusnak, a valóságban azonban sokkal több veszély leselkedik ránk nedves közegben, mint a szárazföldön. Szeretkezés közben ugyanis a hüvely kiszáradhat, hiszen természetes nedvessége elveszik, a vízzel együtt pedig baktériumok, kémiai anyagok és homokszemcsék is kerülhetnek a vaginába. Ezek nemcsak irritációt okozhatnak, de komolyabb fertőzés forrásai is lehetnek.

Előkészületek a higiénia jegyében: A vízparti szex előtt lokálisan erősítsük a hüvelyflórát, akár kapszulák, akár kúpok segítségével. A vízben használhatunk síkosítót is, a parton pedig inkább egy nagy pokrócra heveredjünk a homok vagy a fű helyett! Legyen nálunk intim törlőkendő is!

Erdőn, mezőn, szénakazalban

Puha moha, smaragdzöld pázsit vagy szénakupac, és emellé persze egy zavartalan szeretkezés dukál. Ugye így képzeljük? A valóság azonban kiábrándító: a természet lágy ölén szúrós ágak, bokrok, kövek zavarhatják meg a gyönyör perceit, esetleg váratlan vendégként kisebb-nagyobb rovarok zökkenthetnek ki bennünket a ritmusból a legmámorosabb pillanatokban.

Előkészületek a higiénia jegyében: A kullancsveszély miatt olyan zárt ruhában vágjunk neki a természetnek, amitől nem kell teljes egészében megszabadulnunk aktus közben! Fújjuk be magunkat kullancs- és szúnyogriasztóval azokon a testtájakon, ahol biztosan nem csókolgatjuk egymást! A légyott után nézzük át a másikat, hogy nem szerzett-e vérszívót, különös tekintettel a nemi szervek környékén! Ne feledjük, a természet lágy ölén a földdel, sárral való érintkezés akkor is fertőzésveszélyes lehet, ha a kezet szennyezi be!

Nyilvános WC-k, öltözők, zuhanykabinok, szaunák

Amikor ránk jön a szükség, sokszor olyan helyszínek kerülnek szóba, melyek a "közönséget" tekintve többé-kevésbé biztonságosak, a fertőzések szempontjából azonban a legbiztosabban állíthatjuk, hogy a legnagyobb veszélyzónaként tarthatók számon. A nyilvános vizes helyiségek és szaunák hemzsegnek ugyanis a baktériumoktól és a gombáktól, tekintve, hogy tömegek fordulnak meg ott nap mint nap.

Előkészületek a higiénia jegyében: mindenekelőtt kézmosás! Szexuális aktus közben igyekezzünk ne közvetlenül érintkezni a berendezési tárgyakkal (padok, WC, kabinajtó stb.): próbáljuk törölközőkkel vagy egyéb ruhadarabbal elkerülni a kontaktust - ebben már egy jól megválasztott pozíció is fél siker lehet!

És ami ezután jön, ha nem volt szerencsénk

Az ilyen helyeken megesett szeretkezéseket általában sokáig emlegeti a pár, legjobb esetben csak azért, mert valóban egy különleges alkalmat tudnak maguk mögött. Ha azonban az esemény után hazatérvén úgy érezzük, valami nincs rendben odalent, gyanakodjunk arra, hogy a különös légyott lesz a ludas!

Tünetek és eredetük

Tünet: a szeméremajkak vörösödése és duzzanata, égető, viszkető érzés, valamint a fehér, zavaros folyás.

Megoldás: a fentiek gombás fertőzést jeleznek. Ez egyszerűen kezelhető vény nélkül kapható készítményekkel is, melyhez hüvelykúp vagy kenőcs formájában juthatunk hozzá. A kísérletezgetés helyett azonban jobb azonnal szakemberhez fordulni!

Tünet: bő, krémszerű, fehér, sárgás vagy zöldes színű, "halszagú" folyás és enyhe viszketés.

Megoldás: ha ilyet tapasztalunk, azonnal forduljunk orvoshoz, aki célzott antibiotikumos kezeléssel szabadít meg a bakteriális fertőzéssel járó panaszoktól.

Tünet: rendellenes, zavaros, szürkés-fehéres, gennyes, méhnyakból eredő váladékozás.

Megoldás: ha a szeretkezés nem csupán extrém helyszínen történt, hanem még egyéjszakás is volt, akkor könnyen lehet, hogy a szakorvosi vizsgálat a chlamydia-fertőzést igazolja, különösen akkor, ha óvszer sem került a kezünk ügyébe azon a bizonyos estén. A tenyésztés után antibiotikumos kúrát írnak fel a partnernek is.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)