Diákokra és nyugdíjasokra is számít Berettyóújfalu

Szeptember hetedikén Berettyóújfalura látogat a Richter Egészségváros. Dr. Muraközi Zoltán főigazgató szerint a tartalmas program mellett az adomány is nagyon fontos lenne a kórház számára, amelyből egy csontsűrűségmérőt vásárolnának.

A <a href="https://www.berettyokorhaz.hu/ww7/" target="_blank">berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház</a> mekkora területért felelős, hány embert látnak el?

Az ellátási területünk 41 település, ami összesen körülbelül 100 ezer embert jelent.

Hány fővel működik a kórház és hány ággyal?

A dolgozói létszám 791 fő. Összesen 666 ágyunk van, ebből 348 az aktív, a többi krónikus és rehabilitációs ágy.

Melyek a legfontosabb, legkiemeltebb szakterületek, osztályok?

Valamennyi alapellátást nyújtjuk, úgymint sebészet, belgyógyászat, szülészet, nőgyógyászat, traumatológia. 2012 júniusa óta az urológián, a szemészeten és a tüdőgyógyászaton nincs fekvőbeteg ellátás, de a járóbeteg-ellátás zavartalanul üzemel és egynapos sebészetünk is van, azaz minden szakterületet lefedünk.

Az önök területén, azaz <a href="https://www.berettyoujfalu.hu/" target="_blank">Berettyóújfalu</a> és környékén, van-e olyan különleges panasz vagy betegségcsoport, ami külön figyelmet érdemel, esetleg gyakoribb az országos átlagnál?

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház csontsűrűség-mérőt szeretne

Nem tudok róla, hogy lenne, sem alulról, sem felülről nem lógunk ki az országos átlagból.

Kórházvezetőként miért tartja fontosnak a Richter Egészségvárost?

A kórház számára a legfontosabb a kezdeményezésben, hogy a Richter Gedeon Nyrt. komoly felajánlást tett: kétmillió forint alapösszegen felül minden szűrővizsgálatért matricát kapnak a résztvevők, amelyek egyenként plusz háromszáz forintot érnek. Mivel forráshiánnyal küszködünk, nagy segítség lesz az összegyűlt pénz.

De ezen felül annak is örülök, hogy tartalmas programot kínálnak, ráadásul a tanácsadás és a szűrés mellett a nagyszínpadra helyi művészeket hívtak meg. Fellép például a Piruett táncstúdió és a Bihari Néptáncegyüttes is.

Milyen aktivitást, mekkora részvételt vár?

Azt a célt tűztük ki, hogy szeretnénk a legtöbb extra adományt összegyűjtő város lenni. Mivel az előrejelzések szerint jó idő lesz, és tartalmas szórakozást kínál a program, számítok a nyugdíjas egyesületek tagjainak részvételére, mivel iskolaváros vagyunk, remélem, a diákok is kijönnek majd, illetve a kórház dolgozói családtagjaikkal.

Kampányoltak, hirdették valahol a rendezvényt?

Mi első sorban a helyi médiában hirdettünk, illetve szórólapokat helyeztünk ki a környező településeken, a szakrendelőkben, de például a kórházban minden zárójelentés mellé is adtunk belőle. A Richter újságokban, rádióban és óriásplakátokon hirdetett.

Mire tervezik költeni az Egészségvárosból befolyó összeget?

Egy elsősorban az idős betegek szűrését szolgáló csontsűrűségmérő berendezésre . A kinézett készülék ára bruttó 5,2 millió forint. Ezt az összeget céloztuk meg, ha nem jönne össze ennyi, akkor kiegészítjük.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26 °C
Minimum: +14 °C

Délelőtt átmenetileg csökken a felhőzet, ezt követően az északkeleti megyékben erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, míg nyugaton, délnyugaton többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Eleinte az északi, majd a déli óráktól már az északkeleti megyékben fordulhat elő zápor, zivatar, de a nyugati határszélre is besodródhat egy-egy csapadéktömb. A szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és megélénkül. Zivatar környezetében erős lökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet. Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra