Meghosszabbították az árstopot

„Az üzemanyag- és élelmiszerárstopot meghosszabbítjuk, és a kamatokat is féken tartjuk” – jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati rendkívüli Kormányinfón.

Rendkívüli Kormányinfót tartottak szombaton, amelyen egyebek mellett bejelentették, hogy továbbra is fenntartják az élelmiszerek és az üzemanyagok csökkentett, hatósági árát. Meghosszabbítják továbbá az eredetileg december 31-én lejáró kamatstopot is – erről is döntöttek a szombati kormányülésen.

élelmiszer, árstop
Továbbra is fenntartják az élelmiszerek hatósági árát. Fotó: Getty Images

Legalább fél évig

A miniszter arról is beszélt, hogy a háborús helyzet miatt jelentős mértéket ér el az általános áremelkedés. Drasztikusan nőtt az üzemanyag, az élelmiszer és az energia ára is. Az árstop meghosszabbításával ezért legalább fél évig számolhatnak a magyar családok.

Hiánycikké vált az olcsó tej.

A rezsiszabályok nem változnak

Az átlagfogyasztásig a rezsistopot is fenntartják – a miniszter szerint egészen addig, amíg az Oroszország ellen bevezetett európai szankciók életben vannak. A kormány ugyanis azzal számol, hogy ha a szankciókat eltörölnék, már másnap a felére csökkennének az energiaárak.

Az ár- és kamatstopokkal a miniszter szerint átlagosan havi 150-180 ezer forinttal marad több a magyar családok zsebében, de a leghidegebb hónapokban akár még ennél is magasabb lehet a spórolás mértéke.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: