Már csak a gyógyszeren nem spórol magyar

Idén szeptemberben csupán a gyógyszereladások növekedtek a kiskereskedelmi forgalom, minden más területen stagnálás vagy visszaesés tapasztalható.

A tavalyi év azonos időszakához képest 2023 szeptemberében 7,8 százalékkal (naptárhatástól megtisztítva 7,3 százalékkal) volt kisebb a kiskereskedelmi forgalom volumene – olvasható Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott gyorstájékoztatójában. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,3 százalékkal csökkent egy éven belül a forgalom, míg a többi termék esetében 7,5 százalékkal.

Kivételt a gyógyszerek, gyógyászati termékek és illatszerek jelentenek. Az érintett üzletek forgalma ugyanis 6,6 százalékkal nőtt idén szeptemberben. A könyvesboltok, számítástechnikai üzletek és egyéb iparcikkeket forgalmazó üzletek forgalma 5,9 százalékkal esett vissza. A textil-, ruházati és cipőboltok forgalma 19 százalékkal maradt el a tavalyitól.

Jelentősen megugrottak a temetkezési szertartások költségei is az elmúlt két évben.

Kevesebb üzemanyagot is vásároltunk. A töltőállomások forgalma közel ötödével, 19,9 százalékkal alakult alacsonyabban. Nem jelentkezett ugyanakkor számottevő változás a csomagküldő és internetes kiskereskedelemben, valamint a gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásaiban sem.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Utca emberét kérdeztük, tudja-e mi az anafilaxiás sokk

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +24 °C
Minimum: +10 °C

A kezdetben párás, felhős északi tájakon is naposra fordul az idő, és általában sok napsütésre számíthatunk a képződő gomolyfelhők mellett. Főként az északkeleti tájakon alakulhat ki kevés helyen zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkülhet, zivatarok környezetében megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között változik. A változékony idő mellett a frontérzékenyek tüneteit napközben kettős fronthatás erősítheti fel.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra