Így készüljünk a nyári viharokra

A tökéletes nyár valószínűleg nagy viharok és fájdalmas leégések nélkül telne, és a nyaralás során is minden pontosan úgy alakulna, ahogyan elterveztük. Egy magyar biztosítócég rendhagyó sajtóanyaga azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a tökéletesség kulcsa valójában a váratlan dolgokra való felkészülésben rejlik.

Van az a bizonyos ember, akiről már mindenki hallott. Ennek az embernek az élete csupa játék és mese. Ezt a bizonyos embert nem éri baj. Mindig minden úgy alakul, ahogyan azt ő eltervezte. Ennek az embernek a feje felett sosem felhős az ég, és mindig kellemesen meleg az idő, de sohasem annyira, hogy megizzadjon.

Ennek a bizonyos embernek a közelében csak olyankor esik az eső, amikor ő éppen moziban vagy színházban van, és minden esetben eláll az előadás vége előtt. A hőguta és a leégés messze elkerüli, mert a napernyő és a naptej mindig kéznél van. Ez az ember egyenletesen barnul le, testén nincsenek aggasztó gyanús foltok és anyajegyek, amelyek miatt aggódnia kellene. Az ő közelében sosincs nyári vihar, nem dőlnek a fák az útra, ha arra jár. Nem úsznak az autók tehetetlenül a méteres vízben, és az ő kocsijára nem ütnek krátereket a jégdarabok. Ennek az embernek a nyara egyszerűen tökéletes.

nyár, nyaralás, tökéletes nyár, váratlan problémák, biztosítás, viharkár, napszúrás, leégés,
A gondtalan nyaralás titka a felkészülés. Fotó: 123rf

Ha ez a bizonyos ember egyszer elhatározza, hogy nyaralni megy, akkor akciós a szállás a legjobb szállodában, szinte ingyen van a repülőjegy, nem betegszik le a munkatársa, és a főnöke is azonnal elengedi szabadságra. Ez az ember nem hagy otthon semmit, tisztán emlékszik rá, hogy kihúzta a vasalót, és a kis kedvencét is lelkiismeretesen gondozza a szomszéd.

A magyarok felének nincs pénze nyaralni - a részleteket itt olvashatja el!

Ennek a bizonyos embernek a poggyásza ugyanabban a városban kering a csomagkiadó szalagon, ahol ő vár rá. A reptéri taxis nem akarja lehúzni, hanem illedelmesen, szótlanul viszi el a kért célállomásra. Az általa lefoglalt hotelben nincsenek csótányok és részegen óbégató szomszédok. Minden múzeumot meg tud nézni, a tenger pedig kellemes hőfokú. Nem veszíti el a parton a pénztárcáját, és nem kell a konzulátuson új útlevelet igényelnie utána. Őt nem zsebelik ki, és nem kap ételmérgezést az egzotikus ételektől.

Ez a bizonyos ember a nyaralásból visszatérve rendben talál mindent. Otthona takaros, kertje gondozott, ablakai tiszták. Az ő házában sosincs csőtörés: ismeretlen fogalom a vízkár. A szerszámai és eszközei nem törnek az életére, a kalapács és a létra sem próbál ártani neki.

A valóság

A történet főhősével, ezzel a bizonyos emberrel egyetlen gond van: sajnos nem létezik. Pedig mindenki arról álmodik, hogy ő legyen az a bizonyos, akit nem érhet baj, akit nem érhet kár. Mivel egyikünk sem ez a bizonyos ember, így leginkább az előrelátásban bízhatunk, amely sok kellemetlenségtől, felesleges aggodalomtól és kiadástól kímél meg minket - olvasható a közleményben.

A tökéletes nyár titka tehát a váratlan helyzetekre való felkészülésben rejlik, hiszen még a legalaposabb tervezés esetén is történhetnek kisebb-nagyobb balesetek vagy károk. Bármit teszünk, nem tudjuk 100 százalékos bizonyossággal elkerülni, hogy a nyári viharok károkat okozzanak a házunkban vagy az autónkban, és nem tudjuk megakadályozni, hogy a csomagunk elkeveredjen, megsérüljünk, megbetegedjünk vagy az időjárási körülmények miatt töröljék a repülőjáratunkat. Ahogy azt sem tudjuk garantálni, hogy távollétünk alatt nem törnek be a lakásunkba vagy nem okoz súlyos károkat az ingatlanban egy vihar. Néhány jól kiválasztott biztosítással azonban még ezek a váratlan események is kisebb fejfájással járhatnak.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)