Ultragyors elektromosautó-töltő hálózatot telepít az OMV

2025 végéig az OMV hét töltőállomásra 28 ultragyors elektromos autótöltőpontot épít ki.

Az OMV Hungária Ásványolaj Kft. az év végéig megkezdi az ország nagy forgalmú útvonalain lévő töltőállomásain 28 ultragyors elektromos autótöltőpontból álló hálózat kiépítését. 

Magyarországon a 28, egyenként legalább 150 kilowatt (kW) teljesítményű, ultragyors töltőpontot 7 helyszínen helyezik el. A készülékek maximális töltőteljesítménye elérheti a 300 kW-ot, és az autó kapacitásától függően körülbelül 10-15 perc alatt képesek egy járművet 200 kilométeres hatótávolságra feltölteni. A fejlesztés összege 2,1 millió euró, ami az Európai Unió 1,05 millió euróval támogat. Az állomások telepítése 2025 végéig zárul le.    

OMV elektromos autó töltőállomás
Akár 10-15 perc töltés után képes lesz 200 kilométer megtételére az autó. Fotó: Getty Images

A nagyobb kelet- és közép-európai projekt egy három vállalatból álló konzorciumban valósul meg, tagja a romániai OMV Petrom Marketing SRL (OPM RO), az OMV Hungária Ásványolaj Kft. (OMV HU) és az OMV Slovensko SRO (OMV SK). Az OMV Petrom Marketing a projekt koordinátora, és célja, hogy 2025 végéig Romániában 328, Szlovákiában 11, Magyarországon pedig 7 ultragyors töltőpontot telepítsen

Az Európai Unió által finanszírozott projekt. A kifejtett nézetek a szerző sajátjai, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy a CINEA véleményét, azokért az említett szervezetek nem felelősek.

 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +10 °C

Túlnyomóan derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Csapadék nem várható. A délnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Ami az orvosmeteorológiai helyzetet illeti, fronthatással ezekben a napokban nem kell számolni.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra