Így lassíthatjuk az öregedést

Hogy az alábbi dolgok segítenek abban, hogy tovább maradjunk fiatalosak, tudományos eredmények igazolják.

Az adagok csökkentése

Ha kevesebbet eszünk, akkor segíthetünk lelassítani a test öregedési folyamatait. Arra viszont mindenképpen figyelmet kell fordítani, hogy ez ne jelentse, hogy kevesebb vitamint és ásványi anyagot viszünk be. Ha kevesebbet eszünk, ritkábban leszünk betegek és több lesz az energiánk is.

Le tudjuk lassítani a bőr öregedését A bőr tömörsége egészen addig nem foglalkoztatja a nőket, amíg a természetes öregedési folyamatoktól változni nem kezd a megjelenésük. Ekkor sem késő azonban lépéseket tenni a helyreállításáért. Kattintson !

Kevesebb édesség

Ha kevesebb szénhidrátot viszünk be, szervezetünk olyan kémiai anyagokat kezd termelni, amelyek védik a sejteket a károsodástól. Ezzel együtt érdemes növelni a halak, a sovány húsok és a növényi olajak fogyasztását.

Kerékpározás

Tudományos kísérletek igazolják azt is, hogy a kerékpározás segíthet lassítani az öregedés folyamatát. A rendszeresen kerékpározóknak kevesebb a vérében a "rossz" koleszterin, illetve férfiak esetében több a szervezetben a tesztoszteron.

A rendszeres kerékpározás is lassítja az öregedéssel járó folyamatokat
A rendszeres kerékpározás is lassítja az öregedéssel járó folyamatokat

Barátok

A szociális kapcsolatok hiánya bizonyítottan rosszat tesz az egészségnek és gyorsítja az öregedést. Ezzel szemben azok, akiknek sok a barátja és intenzív a szociális élete, tovább maradnak fiatalosak, nemcsak mentálisan, hanem fizikailag is.

Tánc

A fizikailag aktív embereknek nemcsak a testük, hanem az agyuk is sokkal lassabban öregszik. A tánc az egyik legjobb módja a fizikai aktivitásnak, különösen, ha koreografált táncokról beszélünk, amelyek a memóriát is frissen tartják.

Ritkább mobiltelefonhasználat

Ha túl sokat használjuk a mobiltelefonunkat, akkor a kutatások szerint felgyorsíthatjuk az öregedési folyamatokat. Az eszközök elektromágneses sugárzása károsíthatja a vörösvérsejteket, a máj enzimjeire is hatással van, emellett az izmokra, a csontvelőre, sőt még a hormonrendszerre is. A mobiltelefont legjobb valamilyen headsettel használni, nem pedig közvetlenül a fejünkhöz vagy a fülünkhöz tartani.

Forrás: brightside.me

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: