Sportok, melyek falják a kalóriákat

Ha valaki le szeretne adni pár kilót, a megfelelő táplálkozás vagy diéta mellett a másik legfontosabb dolog a rendszeres testmozgás. A mostanában egyre népszerűbb futást és kocogást sokan választják ilyenkor, pedig vannak olyan mozgásformák, amelyekkel több kalóriát lehet elégetni. Ráadásul a futással járó terheléshez egy idő után hozzászokik a szervezet, így nem fejlődik az izomzat, és az elégetett kalóriák száma is alacsonyabb lesz - érdemes tehát valami mást is kipróbálni.

HIIT

A HIIT, vagy High Intensity Interval Training (magas intenzitású intervall edzés) magas intenzitású gyakorlatok és rövid pihenők váltogatása, amely nem csak az állóképességet javítja, hanem az alakot is remekül formálja. HIIT-tréninget otthon is végezhetünk, csak keressünk rá a kifejezésre a legnagyobb videómegosztón.

Kettlebell

Egy közepesen intenzív kettlebell-edzés percenként 12-15 kalóriát is elégethet. A különböző súlyú, fogantyús fémgolyóval végzett gyakorlatoknak többek között az a lényege, hogy egyszerre több izomcsoportot is bevonnak az edzésbe - olyan is van, amely a teljes testet igénybe veszi. A lényeg, hogy az egyes szettek között csak rövidebb pihenőket tartsunk, így fokozhatjuk az elégetett kalóriák számát.

A kettlebell egyszerre több izomcsoportot is átmozgat, edzés kalóriaégetés HIIT kerékpározás kettlebell bicikli
A kettlebell egyszerre több izomcsoportot is átmozgat

Spinning, kerékpár

Az edzőtermi, csoportos kerékpáros edzések nagyszerűen fejlesztik az erőnlétet és formálják a test alsó részét. A kerékpározásnál a hangsúly szintén a váltogatáson van, sőt, használhatjuk akár a lépcsőzőgépet vagy az elliptikus trénert is. 20 másodpercig eddzünk teljes erőbedobással, majd 40 másodpercig közepes vagy alacsonyabb intenzitással, és ebből a körből csináljunk először 10, majd később 15, esetleg 20 ismétlést.

Súlyzós edzés

Edzés után: mi a legjobb fehérje? A fehérjéknek a sportban betöltött szerepe, a teljesítményre gyakorolt hatása, az egyik legtöbbet kutatott és vitatott terület a sporttáplálkozással foglalkozó szakemberek, az edzők és a sportolók körében. Mit válasszunk edzés után?

A súlyzós edzésnek számos előnye van: növeli az izomtömeget, ezáltal élénkíti az anyagcserét, és még edzés után 24-48 órával is fokozottabb kalóriaégetést garantál. A futás egységnyi idő alatt tehát lehet, hogy több kalóriát éget, de hosszú távon a súlyzózás nyer ezen a téren. A legjobb a súlyzózás és a futást kombinálni: arra figyeljünk csak, hogy rövid bemelegítés után előbb súlyzózzunk, és csak utána végezzünk kardió jellegű mozgást.

Forrás: prevention.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)