Sportok, melyek falják a kalóriákat

Ha valaki le szeretne adni pár kilót, a megfelelő táplálkozás vagy diéta mellett a másik legfontosabb dolog a rendszeres testmozgás. A mostanában egyre népszerűbb futást és kocogást sokan választják ilyenkor, pedig vannak olyan mozgásformák, amelyekkel több kalóriát lehet elégetni. Ráadásul a futással járó terheléshez egy idő után hozzászokik a szervezet, így nem fejlődik az izomzat, és az elégetett kalóriák száma is alacsonyabb lesz - érdemes tehát valami mást is kipróbálni.

HIIT

A HIIT, vagy High Intensity Interval Training (magas intenzitású intervall edzés) magas intenzitású gyakorlatok és rövid pihenők váltogatása, amely nem csak az állóképességet javítja, hanem az alakot is remekül formálja. HIIT-tréninget otthon is végezhetünk, csak keressünk rá a kifejezésre a legnagyobb videómegosztón.

Kettlebell

Egy közepesen intenzív kettlebell-edzés percenként 12-15 kalóriát is elégethet. A különböző súlyú, fogantyús fémgolyóval végzett gyakorlatoknak többek között az a lényege, hogy egyszerre több izomcsoportot is bevonnak az edzésbe - olyan is van, amely a teljes testet igénybe veszi. A lényeg, hogy az egyes szettek között csak rövidebb pihenőket tartsunk, így fokozhatjuk az elégetett kalóriák számát.

A kettlebell egyszerre több izomcsoportot is átmozgat, edzés kalóriaégetés HIIT kerékpározás kettlebell bicikli
A kettlebell egyszerre több izomcsoportot is átmozgat

Spinning, kerékpár

Az edzőtermi, csoportos kerékpáros edzések nagyszerűen fejlesztik az erőnlétet és formálják a test alsó részét. A kerékpározásnál a hangsúly szintén a váltogatáson van, sőt, használhatjuk akár a lépcsőzőgépet vagy az elliptikus trénert is. 20 másodpercig eddzünk teljes erőbedobással, majd 40 másodpercig közepes vagy alacsonyabb intenzitással, és ebből a körből csináljunk először 10, majd később 15, esetleg 20 ismétlést.

Súlyzós edzés

Edzés után: mi a legjobb fehérje? A fehérjéknek a sportban betöltött szerepe, a teljesítményre gyakorolt hatása, az egyik legtöbbet kutatott és vitatott terület a sporttáplálkozással foglalkozó szakemberek, az edzők és a sportolók körében. Mit válasszunk edzés után?

A súlyzós edzésnek számos előnye van: növeli az izomtömeget, ezáltal élénkíti az anyagcserét, és még edzés után 24-48 órával is fokozottabb kalóriaégetést garantál. A futás egységnyi idő alatt tehát lehet, hogy több kalóriát éget, de hosszú távon a súlyzózás nyer ezen a téren. A legjobb a súlyzózás és a futást kombinálni: arra figyeljünk csak, hogy rövid bemelegítés után előbb súlyzózzunk, és csak utána végezzünk kardió jellegű mozgást.

Forrás: prevention.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: