A leggyorsabb fogyás éhezés nélkül

"Életöröm? Zabaöröm? Karakteres arcvonások? Tudod: demokrácia van. A választás joga a tiéd" - olvasható Norbi utolsó könyvében, amely elsőként a HáziPatika.com-nál rendelhető meg. A hájbeteg nem él sokáig - és az elhízás a szexuális életre is kihat.

A halálnak spórolni az időt?

"Az utolsó titok" target="_blank"> című könyvében. Most a vele készült interjú 2. részét olvashatják.

- Nem mindenki szereti a csokoládét, nem mindenkinek okoz élvezetet a dohányzás - sportolni sem mindenki szeret. Miért kényszeríted rá az embereket erre?
- Akik aktív fizikai munkát végeznek, azoknak nem kell sportolniuk. Ha ez egy kérdőívben tesztkérdés lenne, így szólna: Ön naphosszat kapál a mezőn? Kohászüzemben dolgozik? Akkor nem kell külön sportolnia!
Mérgek távoznak a vizelettel és széklettel, de a test leghatásosabb méregtelenítő tevékenysége mégiscsak a fizikai aktivitás. A szívet és a keringési rendszert, az immunrendszert semmi nem fejleszti jobban a sportnál, a fizikai aktivitásnál.
A sport tehát nem "csak" a karcsúságért kell. Akik irodában, autóban és otthon a tévé előtt ülnek, még akkor is sorvadnak, ha egyébként vékonyak és helyesen táplálkoznak.

- Könnyű neked, úgy osztod be az idődet, ahogy akarod! Nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy a napi munka és háztartásvezetés, gyermeknevelés mellett sportoljanak.

- Nem igaz. Mindig van lehetőség sportolni. Nem kell sem pénz, sem sok idő. Amikor csóró, 12 ezer forintos kisrendőr voltam (és mellékállásban aerobik-oktató), akkor is kétnaponta reggel vagy este kocogtam, tornáztam a munkám mellett.

- Nem is a pénzre gondolok, hanem az időhiányra.

- Mit ér az idő, ha elveszítjük a halállal? Mit ér a megspórolt idő, ha elveszítjük a betegséggel? Semmit!

Megjelent Norbi - Az utolsó titok című könyve. Olvassa már a hivatalos megjelenés előtt! Kényelmes kattintás, gyors házhoz szállítás: vásárolja meg nálunk!Azt szoktam mondani, hogy egészség legyen és boldogság - az összes többit meg lehet vásárolni.

A mozgás drasztikusan csökkenti a stressz káros hatásait. Edzés után az ember mindig jobbnak látja a dolgait. De persze lehet mondani, hogy "olyan sokat dolgozom, hogy örülök, ha este csak bezuhanok a tévé elé, nincs semmire időm". Én azonban úgy vélem: ha szánok rá 20 percet, hogy mozogjak, akkor több lesz az energiám, és a dolgokat jobban viselem.

Ha már firtattad, hogy könnyű nekem: hetente 2-3-szor van időm, hogy kocogjak, aerobikozzak. Már rég nem edzem napi 2-3 órát! Az, hogy lassan 40 leszek, és tartom a súlyom, az update-nek köszönhető.

Az emberek viszont átlag 4 órát ülnek a tévé előtt naponta. Akkor ebből kell lecsípni!

- Divat mindent a tévére fogni.

- A könyvemben az is kiderül, hogy milyen műsorok, milyen effektek okoznak éhséget! Aljas trükkök ezek!

Norbi: Az Utolsó Titok "Hájbetegen - a rád rakódott tíz vagy több kiló bűzlő, sárga zsírral - fáradtan egy tízéves, ezer köbcentis, légkondi nélküli Suzukiban izzadsz, az agyad ősrégi, időnkét lefagyó Commodore 64 számítógépe pedig újra és újra csak azt rajzolja eléd, hogy mit kéne zabálni, milyen szerencsétlen vagy és milyen rohadtak a sikeresek és csinosak. Dögöljenek meg?! Szerintem inkább változzunk együtt, update-eld újra önmagad!"

- Azt már szakemberek is bizonyították, hogy az állandó fogyókúrázás, az örökös megfelelni vágyás boldogtalanná teszi az embereket - soha nem fognak úgy kinézni, mint a képernyőn mutatott ideálok.

- Én nem állítom a könyvben, hogy senkin ne legyen 5-10 kiló felesleg! Én magam is szebbnek, szexisebbnek, kívánatosabbnak tartom azt a nőt, akin van 4-5 kiló "felesleg", de látszik, hogy fitt, mint azt, aki túl vékony, modellalkatú. Én azt tartom jó képletnek, hogy ha egy nő 160 centi, akkor legyen 60 kiló, csak ne legyen "puha", "szétesett".

- Ez engedékenyebb, mint a hivatalos BMI szerinti besorolás!

- Igen. És férfiaknál is épp így gondolom. Egy 180 magas férfi lehet 80 kiló, de sportos. Tunyának már kövér lenne.

A fekély és a cukor­betegség is jól áll neked - fogadd el magad!

- A világ egy része most épp azért száll harcba, hogy nem minden nő lehet 45-55 kiló. Akkor ezzel te is egyetértesz?

- Nem ugyanazzal értek egyet. Persze, ne legyen 45 kiló, de ne legyen kövér sem!

Lelki bajok ellen nem feltétlenül az elfogadás a jó megoldás - hanem a harc!

Ha az arcunkon nő egy fekély, akkor nem az a jó, hogyha elfogadjuk, és bebizonyítjuk másoknak, és persze magunknak is, hogy "ez csak egy furcsa pattanás, és egyébként is jól áll nekem". Ez betegség. Ne fogadjuk el!

Ha évente 10-12 százalékkal nő a cukorbetegek száma, lassan a lakosság tizedét érinti, 20 év múlva talán már a 20 százalékát fogja érinteni. Nem beszélve a rostszegény táplálkozásról és a kevés mozgásról, talán ezért is iszonyatosan sok a bélrendszeri megbetegedés és rák. Nem az a megoldás, ha azt szajkózzuk: fogadd el magad, örülj az életnek, vásárolj még többet!

Ne fogadd el a túlsúlyt - ha tudsz ellene tenni, ráadásul könnyen! Ebben tudok segíteni.

Nem kell soványnak lenni, csak egészségesnek.

- Az evészavarral foglalkozó szakemberek szerint az örökös karcsúság-hajszolással kezdődik az önértékelési probléma, a bulímia, az anorexia.

- Ez igaz, de csak egy szűk réteget érint az anorexia, a bulímia. Sokan akkor lesznek evészavarosak, amikor a sokadik fogyókúrás kudarc éri őket.

A könyvemben megoldást kínálok, az ultra update1-es fogyasztókódokat.

Csak döntés és ismeret kérdése, hogy jót eszünk jókor, vagy rosszat: a boltban ugyanolyan arányban kapható a fogyókúrát segítő és hizlaló étel.

- Hogyan? Hiszen már az óvodásokba is azt sulykolja a tévé a reklámjaival, a bemutatott "hőseivel", hogy csak az sikeres és boldog, aki 36-os ruhákat hord.
- A könyv foglalkozik a gyerekekkel is. Az országjáró turnén gyűjtöttem adatokat. Elkeserítő, amit tapasztaltam!
A könyvben kínálok megoldást arra, hogy miként motiválható egy gyerek, hogy egészséget tanuljon - a családjával együtt. Ne feledjük: amit teszek, azt látják a gyerekeink is. Nem kényszeríthetjük a saját csemetéinket arra, amit mi sem csinálunk!

"A cukrozott ételek, a finomított lisztet tartalmazó ételek rendszeres vagy túlzott fogyasztása, de még a teljes kiőrlésűeké is, mert azok "csak" 4-5 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak, plusz a rejtett cukrok (ketchup, szósz, öntetek) úgy beindítják az étvágyat, hogy akkor is tud hízni, ha a nap többi részében diétásan táplálkozik" - mondta riporterünknek Norbi.
Pilling Róbert dietetikus: Nos, ebben van némi igazság. A szervezet éhségszabályozása nagyobbrészt a vércukorszinten alapszik, és ami elménket könnyen becsapja, az a hormonokat már kevésbé. Az elmúlt évtizedekben az élelmiszeripar sajnos még álságosabbá vált, mint korábban: ezrével találunk a polcokon olyan termékeket, amelyeket egészségesebbnek próbálnak eladni, mint a mellette lévőt vagy éppen az előző változatát - holott szinte semmi változás nincs benne, agyon van cukrozva, tobzódnak benne az E-számok. Egyszerű marketingfogássá silányították az egészséges táplálkozást, ezért találunk tejalapú italokat, sajtnak nem nevezhető sajtokat, színezékkel előállított barnakenyereket és még hosszan sorolhatnánk a példákat. Ezek az élelmiszerek kettős veszélyt rejtenek: elhitetik velünk, hogy segítségükkel egészségesen táplálkozunk (pedig nem így van), ráadásul a szervezetünket nem lehet ilyen könnyen becsapni, így válhat például a fogyókúra súlygyarapodássá miattuk. Hiába írják rá például egy joghurtra, hogy cukrot nem tartalmaz, ha helyette tettek bele bőségesen kukoricaszirupot. De hasonló kedvencem a cukorral bevont kukoricapehely is - az ilyen élelmiszereket le sem volna szabad venni a boltok polcairól. Amiről Norbi ír, az ebben az esetben színtiszta igazság - amit mások eddig nem mertek kimondani.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció