Így lesz egészséges a hüvely

Ha hüvelyünk egészséges, nem kell tartanunk kellemetlen szagoktól, viszketéstől, abnormális folyástól, és még számos egyéb kellemetlen tünetet is elkerülhetünk. Ehhez azonban érdemes megfogadni az alábbiakat.

Az alábbiakban a Healthista gyűjtése alapján bemutatjuk, mit tehetünk az egészséges hüvely érdekében.

Kerüljük a szintetikus anyagból készült alsóneműt!

Mindig a pamut a lehető legjobb választás, mert szárazon tartja ezt az érzékeny területet, engedi levegőzni, és sokkal ritkábban vált ki allergiás reakciót.

Legyünk óvatosak az intim szappanokkal!

A nemi szervek környékét elég tiszta vízzel megmosni, ezt viszont naponta többször is tegyük meg, ha például nagy meleg van vagy sportoltunk. A különböző szappanok, gélek felboríthatják a terület pH-egyensúlyát , így sokkal védtelenebbek leszünk a fertőzésekkel szemben.

Ne viseljünk túl szűk ruhákat!

A szűk, alakformáló alsóneműk vagy nadrágok nem hagyják szellőzni a nemi szervet, ami nem egészséges.

A wc-papír helyett használjunk inkább törlőkendőt
Vécépapír helyett használjunk inkább törlőkendőt

Figyeljünk a higiéniára!

Ha utazunk, nyilvános vécét használunk, illetve fürdőbe, strandra megyünk, mindig vigyünk magunkkal törlőkendőt, és azzal tisztálkodjunk, illetve azt használjuk vécépapír helyett. Így sokkal nagyobb eséllyel kerüljük el, hogy elkapjunk valamilyen fertőzést.

A nőgyógyászati vizsgálatra a legtöbb hölgy úgy tekint, mint egy igen kellemetlen, ugyanakkor felesleges dologra. Pedig a rendszeres ellenőrző vizsgálatokra nemcsak akkor van szükség, amikor gyermeket várunk. Mutatjuk, milyen gyakran szükséges felkeresni egy szakembert .

Járjunk orvoshoz rendszeresen!

Évente minimum egyszer, de inkább kétszer érdemes nőgyógyászhoz menni rutinvizsgálatra. Sokan gondolják úgy, hogy akik nem élnek nemi életet, nincs erre szükségük, pedig ez nem igaz. Ha pedig valaki szexuálisan aktív, akkor különösen fontosak a rendszeres vizsgálatok, szűrések.

Legyünk óvatosak a szexjátékokkal!

Ha szeretkezés közben segédeszközöket használunk, nagyon figyeljünk rá, hogy alaposan és rendszeresen tisztítsuk ezeket, mert a tárgyakon is nagy mennyiségben szoktak baktériumok elszaporodni.

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.