Ennyien nem cserélnek naponta alsóneműt

Egy kutatás szerint az emberek közel fele nem vált napi szinten bugyit vagy alsónadrágot.

Hogyan érdemes fehérneműt választani? Mutatjuk!

Nem is gondolnánk, hány ember számára nem jelent alapvető szükségletet napi szinten a tiszta alsónemű. Egy közelmúltban végzett friss kutatás viszont rávilágít a zavarba ejtő adatokra: a megkérdezettek 45 százaléka viseli ugyanazt a bugyit vagy alsónadrágot két napon át, vagy még tovább. Az adat nem téves - vannak, akik egy hétig is elvannak ugyanabban az alsóneműben. Sőt, a válaszadók 13 százaléka hét vagy annál is több napig sem cserél fehérneműt.

bugyi, alsónemű, fehérnemű, alsúnadrág, intim higiénia
bugyi, alsónemű, fehérnemű, alsúnadrág, intim higiénia

Nemcsak a férfiakra jellemző

Elsőre sokan azt gondolhatják, hogy a ritkább alsóneműváltás kizárólag a férfiakra jellemző, a válaszok alapján azonban ez nem igaz. A nők között is akadnak olyanok, akik akár több napig is ugyanabban a bugyiban maradnak. Hét napig vagy annál hosszabb ideig azonban már jóval kevesebb nő halogatja a cserét: ebben a kategóriában két és félszer több a férfi.

Ritkán veszünk újat

A kutatás nemcsak az alanyok fehérneműviselési szokásaiba pillantott be, hanem arról is fellebbentette a fátylat, mennyire ritkán vásárolnak az emberek új alsóneműt. 46 százalékuk beismerte, hogy egy éve vagy még több ideje hordja ugyanazokat a bugyikat vagy alsónadrágokat, 38 százalékuk pedig már az idejét sem tudja, mikor vásárolta meg fehérneműs fiókjának bizonyos darabjait.

Egyes szakemberek véleménye szerint egyébként félévente, de legkésőbb évente ajánlott lenne lecserélni az alsóneműs fiókunk tartalmát új darabokra - különösen az érzékenyebb, intim fertőzésekre hajlamosabb hölgyeknek. Ugyanis még a leggondosabb mosás ellenére is előfordulhat, hogy kórokozók vagy gombák telepednek meg alsóneműinken, ami intim- és húgyúti fertőzésekhez vezethet.

Forrás: nypost.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció