A lökéshullám ezekre a fájdalmakra jó

A lökéshullám-terápia számos mozgásszervi fájdalmat csillapít, legyen szó vállról, nyakról, derékról, csípőről, térdről vagy talpról.

Dr. Arnold Dénes Arnold, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr szerint a természetes kezelés előnye, hogy az azonnali hatáson túl az okokat is kezeli.

Természetes energiája így segít

A lökéshullámok - amelyek a természetben például a mennydörgésnél keletkeznek - nagy energiájú, hallható hullámok, amelyek a gyógyításban is rendkívül eredményesnek bizonyultak. Ha ugyanis a szakember az érintett, fájdalmas helyre juttatja a hullámot, akkor ez beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét, oldja a triggereket, és dekalcifikál, ezáltal meszesedés okozta fájdalomra, meszes vállra is jól használható, és hatékony a térd és a csípő fájdalmának kezelésében is.

Beindítja a test öngyógyító mechanizmusait
Beindítja a test öngyógyító mechanizmusait

"Az eredményes fájdalomcsillapításhoz és a probléma okának megszüntetéséhez az első lépés az alapos kikérdezésre, vizsgálatra épülő diagnózis. Ezután pedig már - az októl függően - elég lehet akár a lokális fájdalomcsillapítás is, hogy jelentős életminőségbeli javulás következzen be" - ismerteti dr. Arnold Dénes Arnold. A terápia hatása már néhány kezelés után érezhető, de a teljes kúrához és a tartós eredményekhez több alkalomra is szükség lehet. A páciensek egy része kezeléskor enyhe fájdalmat érezhet, de ez is annak bizonyítéka, hogy eltalálták az érzékeny pontokat. Sokan már az első, második alkalom után is jelentős fájdalomcsökkenésről számolnak be, miközben a kiváltó ok maga is gyógyul. A lökéshullám terápia rendkívül eredményes alternatívája és akár kiegészítője lehet a konzervatív gyógymódoknak.

9 testrész, amelynek fájdalma esetén beválik a lökéshullám

A gyógyító, fájdalomcsillapító hatású lökéshullám számos területen beválik. Orvosi kivizsgálás és javaslat alapján lehet alkalmazni. Milyen esetekben segíthet?

Nyak

Nyakunkban gyakran érezhetünk merevséget, feszülést és fájdalmat, amely akár tartóssá is válhat például ízületi kopás és nyakcsigolya-ferdülés esetén.

Váll

Fiatalabb korban, főként sportolóknál az úgynevezett elakadási szindrómák fordulnak elő a legnagyobb számban. Középkorúaknál a leggyakoribb problémák a vállízületek körül kialakult fokozódó meszesedések. Idősebbeknél többször fordul elő izomszakadás , amely szintén komoly vállfájdalmat okoz, ahogyan a nyaki gerinc kopásos folyamata is.

Könyök

A könyök érzékeny pontja testünknek, így számtalan sérülés érheti. A töréseken kívül előfordulhat e testrészben többek közt ficam, tenisz- és golfkönyök , de a könyökfájdalom lehet egy általános mozgásszervi betegség résztünete is.

Az ízületek ezért sajognak - részletekért kattintson !

Derék

A krónikus derékfájdalom szinte népbetegség, hiszen az elhízás, a mozgáshiány, az ülőmunka, a kopásos betegségek, a porckorong károsodás mind hozzájárul a kínzó érzés kialakulásához.

Csípő

Ez a probléma sok ok miatt kialakulhat. Sokan a medence körüli nagy izomcsoportok aszimmetriája miatt érzik egyik lábukat rövidebbnek a másiknál, mások a túl sok ülés vagy állás miatt tapasztalják úgy, hogy minden porcikájuk fáj. A csípőfájdalom másik gyakori előidézője a nagy tomportáji nyálkatömlő gyulladása.

Térd

A futótérd és az ugrótérd elnevezés önmagában utal a fájdalmak kialakulásának okára, de a kerékpárosok is gyakran tapasztalhatják a térdproblémákat. Ezen kívül természetesen, mint minden ízületi fájdalom esetében, gyakran a térdnél is állhat porckopás a háttérben.

Sípcsont

Az úgynevezett mediális stressz szindrómát leggyakrabban a focisták és a futók tapasztalják, akik túl sokat futnak túl kemény felületen és/vagy rosszul kialakított, nem jól párnázott cipőben.

Achilles-ín

Szintén a túlterhelés, de akár a nem megfelelő cipő viselése is okozhatja a fájdalmas íngyulladást.

Talp

A saroksarkantyú és az ún. plantalis fasciitis (talpi bőnye gyulladása) gyakran eredményez fájdalmat. A probléma kialakulhat lúdtalp és túlterhelés miatt is - különösen olyanoknál, akik erősen terhelik a sarkukat, így futóknál, atlétáknál, táncosoknál.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)