"Az arcom legalább már kisebb lett"

Harmadik hete dübörög életmódváltó programunk, és Sanyihoz hasonlóan én is úgy érzem, hogy kezdünk belejönni. Némi csalás és egy kisebb összeomlás után ettől a héttől háromra emelem az edzések számát, és jobban ráfekszem a kalóriaszámlálásra is. Szóval, nincs megállás!

Anyám szerint az arcom már kisebb lett

Ki lehet őszintébb életmódváltó gyermekével, mint egy drukkoló édesanya, aki ahol tud, segít. Így esett, hogy miután majd egy hétig nem találkoztuk, anyukám a múlt héten azzal fogadott, hogy "már tök jól látszik az életmódváltás, kisebb lett a fejed!"

Hogy erről magam is bizonyosságot nyerjek, elővettem a február 16-án, az első állapotfelmérésünkkor készült fotónkat, és mellé tettem az azóta készült szelfiket. Az utolsót e hét szerdán, március 21-én lőttem, melyen - ugyan más szögben tartom, de - tényleg olyan, mintha kisebb lenne a fejem. Nem?

egészséges táplákozás életmódváltók életmódváltás Hamedl Andrea Életmódváltók program rendszeres testmozgás
Vajon tényleg fogytam arcból?

A svédasztalos reggeli a pokol egyik bugyra

"Nyilvánvalóan kellemesebb a fűtött szobában átvészelni a kinti rossz időt, mint cipőt húzni és nekivágni a kilométereknek, ahogy egyértelműen édesebb néhány kocka tejcsokoládé is, mint egy szál nyers répa" - harmadik cikkében Sanyi így foglalta össze életmódváltásunkat övező hányattatásait, miután havat lapátolt és kiment az esőbe futni. Ezalatt én biztos, ami biztos, egy wellness hotelben rejtőztem el a szokatlan téli időjárás elől a márciusi hosszú hévégén. És ha már ott voltam, csaltam is kicsit.

Olvassa el a cikksorozat további cikkeit is!

Életmódváltóként ugyanis a svédasztalos reggeli a pokol egyik bugyra. Hiszen elég csak kikelni az ágyból, lemenni két emeletet lifttel, és egy valóságos kajakánaán tárul elénk. Ilyenkor persze jó érzéssel tölt el, hogy helyettünk végre valaki más ment el bevásárolni, megfőzte a kávét, felszeletelte a zöldséget, meghámozta a gyümölcsöket, elkészítette a tojást és a bacont, sütött gofrit, hozott müzlit és tejet, valamint összedobott négyféle majonézes salátát is.

De lássuk, mit választ ebben az esetben egy normális felnőtt emberi lény, és mit eszik egy életmódváltó:

gallery-image
gallery-icon
Galéria

Az volt a szerencse, hogy a vacsorát nem svédasztalos formában szolgálták fel, mert vélhetően akkor hunyt volna ki bennem örökre az életmódváltást tápláló tűz. Helyette félpanziós étlapról választhattam, így legalább megvolt az esélyem rá, hogy Bodon Judit, a Nosalty dietetikus szakértőjének ajánlásait valamelyest figyelembe vehessem.

Próbáltam a megfelelő fehérje-szénhidrát-zöldség tengelyen maradni, így ánizsos-mézes csirkemellet választottam gyökérpürével, sült endíviával és édesburgonya-korongokkal. Melyet, lemondván a száraz fehérborról, ásványvízzel kísértem. Ez tűnt ugyanis a legoptimálisabb választásnak:

egészséges táplákozás életmódváltók életmódváltás Hamedl Andrea Életmódváltók program rendszeres testmozgás
Találós kérdés: Mit csinál az életmódváltó, ha étterembe megy?

Zöldségek, amelyek eddig nem is léteztek

Legutóbbi cikkemben nehezményeztem, hogy mivel fél kiló zöldséget kell elfogyasztanom naponta, ebből kifolyólag pedig minden étkezésembe kell, hogy kerüljön valami zöld, mostanra jóformán mindennek zöldségíze van. Ezért megfogadtam, hogy bővítem a repertoárom ezen a téren. Ennek eredményeképpen a héten megtudtam, mi az az endívia, és hogy néz ki a kötözősaláta/cézár/római saláta, ha nem előre elkészített cézársalátaként veszi meg az ember lánya. De valódi ízorgazmust éltem át akkor is, amikor kígyóuborka helyett egy hirtelen ötlettől vezérelve egyik este csemegeuborkára váltottam.

Hogy ez a minőségi csere mennyi kalóriatöbblettel jár, egyelőre még nem tudom, de úgy éreztem, ezt a kockázatot vállalnom kell.

Zöldségek, amik eddig nem is léteztek, egészséges táplákozás életmódváltók életmódváltás Hamedl Andrea Életmódváltók program rendszeres testmozgás
Zöldségek terén még mindig van hova fejlődnöm

Heti két edzés helyett négy?

Az edzőnk, Kiss Geri szerette volna az eddigi két edzést négyre emelni, de végül sikerült megegyeznem vele háromban. Túlléptem azon a félelmemen is, hogy bénának fognak gondolni az edzőteremben, amiért nem tudom, melyik gép hol van, és hogyan fogom ezeket használni. Azután, hogy segítséget kértem a teremedzőtől, és körvonalazódni látszott, miként tudom teljesíteni az edzéstervem, egyszer lezuhantam ugyan a lépcsőzőgépről, de szerintem azt nem látta olyan sok ember.

A fene gondolta volna, hogy ha törölközővel, mentes vízzel, zsebkendővel és a mobilommal a kezemben fellépek a legalsó lépcsőfokra, a gép rögtön elindul, az említett lépcsőfok pedig egyszerűen csak eltűnik.

A kardió és a felsőtest után megkaptam a feladatokat a lábamra is, így megismerkedhettem a combfeszítő, -hajlító, -közelítő és -távolító gépekkel, illetve testem azon izomcsoportjaival, melyeket ezek az eszközök gyengéden stimulálnak. A kedvencem a lábtoló gép lett, ezért rögtön lőttünk is róla egy képet, amely könnyen készülhetett volna egy apás szülés kitolási szakaszában is. De mi csak combra és popsira edzettünk:

Edzés Kiss Gerivel, egészséges táplákozás életmódváltók életmódváltás Hamedl Andrea Életmódváltók program rendszeres testmozgás
Kedden lábnapot tartottunk. Fájt!

3 életmódváltó tipp a harmadik hét után 1. Sokaktól hallom, hogy nem lennének képesek edzőterembe járni, mert borzasztóan frusztrálónak tartják, kiszolgáltatottnak és cikinek érzik. Nos, sokszor tényleg az, de csak először nehéz. Idővel aztán rájövünk, hogy mások is bénáznak, előbb-utóbb pedig már nem is fog érdekelni, mi történik körülöttünk. Szóval bátran menjünk, és ha már ott vagyunk, csak magunkra figyeljünk! 2. Már a bevásárlásnál tiltsuk le a tiltott dolgokat, és erre figyelmeztessük a velünk közös hűtőn osztozókat is. Éjszaka ugyanis borzasztóan nehéz spontán lemondani egy felső polcon hagyott csokitortáról. A legjobb, ha már eleve oda sem kerül. 3. Két hét után teljesen normális a kiborulás, ugyanis sok olyan dolog tűnik el, ami korábban az életünk része volt. Hagyjunk időt arra, hogy kimérgelődjük magunkat és szenvedjünk kicsit, majd pedig térjünk vissza az életmódváltáshoz, ha már egyszer belevágtunk. Három nap durca után én is így tettem, azóta pedig újra jól érzem magam!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)