Vonzóbbá tesz a zöldség- és gyümölcsfogyasztás

A legújabb vizsgálati eredmények szerint napi ötadagnyi zöldség és gyümölcs elfogyasztása vonzó aranyló fényt kölcsönözhet a bőrnek.

A répában, paradicsomban és mangóban található természetes sárga-vörös pigmentek a bőr alatti zsírrétegben lerakódva bőrünk árnyalatát is megváltoztathatják - állítják a St. Andrews Egyetem munkatársai, akik szerint már napi plusz két adag zöldség és gyümölcs elfogyasztása esetén is rövid időn belül láthatóvá válik az eredmény.

A vizsgálatok szerint a legtöbb ember vonzóbbnak tartja azokat, akik rendszeresen nagy mennyiségben fogyasztanak zöldséget és gyümölcsöt, ez pedig elsősorban a megváltozott bőrszínnek köszönhető.

"A hiúság talán megfelelő motiváció lehet az embereknek arra, hogy elkezdjenek több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani " - nyilatkozta Ross Whitehead, a kutatás vezetője. - "Ilyen módon az egészséges táplálkozás beépülhet a mindennapokba és további, hosszú távú előnyökkel is járhat."

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)