Ultrahangos narancsbőrkezelés házilag?

A narancsbőr szinte kivétel nélkül minden nőt érint, még a vékony alkatúakat és a tinédzsereket is. Végezhetünk-e otthon ultrahangos narancsbőrkezelést?

Amíg hűvösebb van, még senkit nem zavar annyira, de ahogy előkerülnek a rövidebb szoknyák, és felmerül a fürdőruha-vásárlás gondolata is, a narancsbőr rögtön kardinális kérdéssé válik. Ilyenkor mindenki, varázsütésre tükörsima, narancsbőrmentes combokat szeretne. Aztán, amikor hiába próbálkoznak különféle, villámgyors csodát ígérő módszerekkel, a szabadságukat végül ismét úgy töltik, hogy egy jó nagy törülközőt csavarnak magukra a fürdőruha fölé. Ugye ismerős?

Ebben semmi meglepő nincs, hiszen a narancsbőr elleni küzdelem egészen mostanáig sziszifuszi harc volt a nők számára. A narancsbőr elsődleges oka, hogy a nők kötőszövete eleve lazább, rugalmasabb (hogya várandós állapototkövetni tudja), ehhez hozzájárulhat még az örökölt kötőszöveti gyengeség, de belejátszik a stresszes életvezetés, a tartósítószerekkel teli étkezés, a szintetikus méreganyagokkal zsúfolt kozmetikumok használata, a dohányzás, a gyógyszerek, antibiotikumok fogyasztása is.

A narancsbőr elleni krémek inkább csak vérkeringés-javító hatással bírnak, a kozmetikai kezelések időigényesek, a sportolás ésa diétapedig valamicske átmeneti javulást ugyan hozhat, de ha valaki visszatér a régi szokásaihoz, a cellulit rögtön újra felbukkan. Ezért a fentebb felsoroltak is inkább csak átmeneti javulást hoznak, ritkán tartósak. Az ultrahangos zsírbontás azért forradalmi jelentőségű, mert a kavitációnak nevezett fizikai jelenség segítségével végre a zsírsejtek számát csökkenti, nem csak a térfogatát.

4 tuti módszer narancsbőr ellen - Feszes idomok

Mivel a narancsbőr a felső zsírrétegben jelentkezik, a zsírsejtek csökkentésével a narancsbőr automatikusan megszűnik. Az ultrahangos narancsbőr elleni kezelés teljesen fájdalommentes, egészségügyi kockázata nincs, maximálisan biztonságos, mivel a 40.000 Hz frekvencia a zsírszövetben nyelődik el, a zsírsejteket roncsolja, viszont nem károsít más szöveteket, szerveket. A kezeléseket követően a bőrfelszínen semmilyen sérülés nem jelentkezik, a problémás terület – comb, csípő, derék, has, felkar – már az első néhány alkalom után láthatóan kisimul, feszesebb, tónusosabb lesz, a narancsbőr látványosan csökken, majd teljesen eltűnik. Az eredmény tartós, nincs jojó effektus, az adott területen nem keletkeznek új zsírsejtek.

Zsírsejtek, sírjatok: ultrahangos narancsbőrkezelés
Zsírsejtek, sírjatok: ultrahangos narancsbőrkezelés

Az ultrahangos narancsbőr elleni szalonkezelések mellett már létezik az otthoni ultrahangos készülék is, mely azonos elven, azonos frekvencián (40.000 Hz), azonos hatásfokkal működik, mint a nagyméretű ultrahangos zsírbontó gépek. Előnye, hogy a kezeléseket otthon, kényelmes körülmények között lehet elvégezni. Bár a szalongépek komplexebbek, így például az ultrahangos zsírbontást követő nyirokmasszázs is elvégezhető velük, a kezelés időtartamának csupán egy része jut az ultrahangos zsírbontásra (általában 20-25 perc). Az otthoni készülékkel viszont kétszer olyan hosszú időt, max. 45 percet fordíthat az érintett az ultrahangos zsírbontó kezelésre.

Forrás: Dr. Gulyás Tamás, a Vitaminsziget.com orvosszakértője

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció