Ránctalanító krém helyett ránctalanító ital?

Sok nő számára a napi arckrém felvitele éppolyan természetes dolog, mint a lélegzés, pedig egyes vizsgálatok szerint ezeknek a termékeknek a bőrbe masszírozása korántsem ér annyit, mintha az összetevőket egyszerűen csak meginnánk.

A különféle hidratáló krémek célja , hogy a bőrön egy védőréteget képezve meggátolják a vízveszteséget, ám azt kevesen tudják, hogy az egészséges bőr saját maga is rendelkezik egy természetes nedvesítő faktorral (NMF). Sajnos azonban a hőmérséklet, a szél, a légkondicionáló és az egyéb környezeti hatások miatt a bőr egyre inkább veszít ebből a tulajdonságából, ezért fordulhat elő, hogy időnként mégis kiszárad. Ám, ha emiatt krémekkel próbáljuk megőrizni a bőr nedvességtartalmát, csak tovább akadályozzuk abban, hogy a természetes védőreakciója rendesen működjön.

A különféle ha szeretnénk megőrizni bőrünk fiatalságát , ezeket pótolni kell. Egyes vélemények szerint, krémek helyett jobban járunk, ha ezeket az összetevőket nem a bőrön, hanem szájon át juttatjuk a szervezetünkbe. Egy németországi vizsgálat kimutatta, hogy akik napi 2,5-5 gramm kollagént fogyasztanak, azoknál jelentős mértékben csökken a ráncok mennyisége, a Távol-Keleten pedig már régóta népszerűek a kollagén tartalmú italok, még egy 2009-es japán tanulmány is beszámolt a jótékony hatásairól.

Reggelire egy ránctalanító italt? (Fotó: Europress)

A hialuronsavval kapcsolatban jóval kevesebb vizsgálat született eddig, bár egy 2001-es vizsgálat kimutatta, hogy napi 240 mg hialuronsav jelentős javulást eredményezett a krónikusan száraz bőrrel rendelkezőknél, hatására ugyanis az alanyok bőre kevésbé viszketett és kevésbé pirosodott ki. A probléma ezekkel a termékekkel csupán annyi, hogy egyrészt nagyon drágák, másrészt egyelőre nem léteznek pontos adagolási útmutatók arra nézve, hogy miből mekkora mennyiséget kell fogyasztani a megfelelő eredmény elérése érdekében. A szakemberek közül sem meri egyelőre mindenki ezeket ajánlani, népszerűségük ennek ellenére egyre terjed, így lehet, hogy már nem sokat kell várni arra, amikor a ránctalanító folyadékot mindenki teljes természetességgel hörpinti majd fel a reggeli kávéja mellé.

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: