Nem is gondolná, mire jók még a selfie-k

A selfie-k nem csak a narcisztikus celebek és a hiú vagy önbizalomhiányos fiatalok egóproblémáin segíthetnek.

A University of Colorado kutatásai szerint egy jól elkészített selfie-vel meggyógyíthatjuk ekcémánkat úgy, hogy még az orvoshoz sem kell elmennünk. A kutatók szerint ugyanis alig van eltérés azok eredményei között, akik személyes vagy az újfajta önfotó-alapú konzultáció révén próbáltak gyógyírt találni ekcémájukra .

A száraz bőr ápolásához sokszor sajnos nem elég az alapos krémezés. Érdemes olyan kozmetikumokat választani, melyek hatékony ápoló hatóanyagokat, például ureát vagy lipideket tartalmaznak. Tudjon meg többet, kattintson! 156 ekcémás pácienst, felnőtteket és gyermekeket egyaránt, vizsgáltak a kísérlet során egy éven keresztül. Akik meglátogatták az orvost, azoknak 38 százaléka gyógyult ki teljesen vagy majdnem teljesen ekcémájából, akik pedig fényképet küldtek nekik, azoknak 44 százaléka ért el ugyanerre a szintre.

Fénykép küldésével is felállítható a diagnózis - ekcémánál

A JAMA Dermatology szaklapban publikált vizsgálati anyagból nem csak az derül ki, hogy egy jól elkészített fotó is helyettesíthet minket bizonyos bőrgyógyászati vizsgálatokon, hanem tendenciákat is előrevetít az orvostudományban és a gyógyászati iparban. A hasonló technológiai megoldások ugyanis segítenek nekünk abban, hogy a hozzáférést is felgyorsítsuk és az eredményeken is tudjunk javítani.

Mindez azonban azért sem számít újdonságnak, mert két ausztrál orvostanhallgató még augusztusban fejlesztett ki egy olyan appot, amely selfiek segítségével érzékeli a vérszegénységet . Az Eyenaemia az esetleges vérszegénység jeleit a szemekből érzékeli, főként a kötőhártyából, a képet és az ebből készített diagnózist pedig az app révén el is tudjuk küldeni orvosunknak.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: