A szőlő ezért egészséges

Itt a szőlőszezon, szinte már mindenhol elérhető a finom gyümölcs. Fogyasszunk belőle bőven, mert nagyon jót tesz az egész szervezetünknek.

Az alábbiakban a Good Housekeeping cikke alapján felsoroljuk, miért érdemes minél több szőlőt enni.

Segíthet megtartani az egészséges testsúlyt

A szőlőben található flavonoidok egy 2016-os kutatás szerint sokat segíthetnek az egészséges testsúly fenntartásában. Emellett egy csésze szőlőben mindössze 100 kalória van, ezért mértékkel még a legszigorúbb diétába is beilleszthető.

Gyulladáscsökkentő hatású

A szőlőben található antioxidánsok segítenek csökkenteni a sejtszintű károsodást, illetve a testben lévő gyulladásokat.

szőlő
A szőlő számos módon hat jótékonyan az egészségünkre

Jót tesz a szívnek

Aki szeretné, hogy keringése, érrendszere és szíve is egészséges legyen, fogyasszon minél több szőlőt. A benne található anyagok segítenek szabályozni a vérnyomást, csökkentik az oxidatív stressz által okozott gyulladásokat, élénkítik a vérkeringést, és az érrendszert is védik.

Jót tesz az agynak

A szőlő polifenoljai serkentik a kognitív funkciókat, védik az idegsejteket, ezáltal jó hatással vannak az agyunkra is.

Védi a bőrt

A színes zöldségekben és gyümölcsökben - tehát a szőlőben is - olyan anyagok találhatóak, amelyek védik a bőrt a káros sugárzással szemben. Vitamin- és tápanyagtartalma miatt pedig feszesítő hatású, és mivel 82 százaléka víz, a szervezet hidratálásában is fontos szerepet játszhat, ami a bőr szépségének is az egyik alapvető feltétele.

Csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának esélyét

A szőlőben egy rezveratol nevű antioxidáns található, amely nemcsak az immunrendszert erősíti, de segíthet a vércukorszint szabályozásában is, mivel hatással van a szénhidrát-anyagcserére. Ugyanez a helyzet a szőlőlével, de csak akkor, ha 100 százalékban gyümölcsből készült és friss, mert a bolti szőlőlevek legtöbbjében nagy mennyiségű cukor is található.

Forrás: goodhousekeeping.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: