Okok, amik miatt nem fogyunk

Előfordul, hogy valaki rendszeresen edz és szorgalmasan számolja a kalóriákat annak érdekében, hogy leadjon néhány kilót, de valamiért a mérleg nyelve nem akar mozdulni. Ennek több különböző oka is lehet.

Nem iszunk elég vizet

A megfelelő hidratáltság rengeteg dolog miatt fontos - többek között azanyagcsereszempontjából is. Ha nincs a szervezetünkben elegendő folyadék, a veséink nem működnek megfelelően, így a májra is nagyobb teher hárul, ez pedig azt okozhatja, hogy a bejuttatott zsír nagyobb részét a test nem égeti el, hanem elraktározza. Fontos információ, hogy ha valaki a diétás étrend miatt megnöveli a rostbevitelét, annak szintén sokat kell innia - ha nem, székrekedése, emésztési gondjai is lehetnek.

Nem eszünk elég fehérjét

Egy fogyókúrás étrendben mindenképpen szerepelnie kell egy jó adag fehérjének. Könnyen jóllakottnak érezzük magunkat tőle, és megakadályozza, hogy a fogyás során a testzsírunk mellett az izomzatunkból is veszítsünk - ettől ugyanis lassul az anyagcserénk. A fehérjék megemésztéséhez ráadásul valamivel több energiára is van szükség, mint a szénhidrátokéhoz.

A megfelelő folyadékfogyasztás nem csak diéta alatt fontos!
A megfelelő folyadékfogyasztás nem csak diéta alatt fontos!

Ülőmunkát végzünk

Több kutatás is kimutatta, hogy önmagában heti néhány edzés nem tudja ellensúlyozni az egész napi, heti ülőmunka testünkre gyakorolt hatásait. Ezért is nagyon fontos, hogy a sport mellett a mindennapi szokásainkon is változtassunk egy keveset. Állítsunk be a telefonunkon emlékeztetőt, amely figyelmeztet, hogy óránként tíz percre álljunk fel az asztalunktól. Telefonálás közben mindig sétálgassunk, lift helyett használjuk a lépcsőt, és ha tömegközlekedünk, szálljunk le egy megállóval előbb munkából hazafelé menet. Napi 10.000 lépés megtétele lenne az ideális.

Tényleg működik az elválasztó diéta? Egyre népszerűbb a fogyókúrázók körében az elválasztó diéta, amelynek alapja, hogy alacsonyabb lesz a kalóriabevitel, ha egyféle típusú élelmiszert eszünk. Tényleg segíthet ez a szelektálás a testsúlycsökkentésben?

Nemrég kezdtünk rendszeresen edzeni

Ez igencsak furán hangzik, mint ok, de nagyon sok emberrel előfordul, hogy amikor elkezd rendszeresen sportolni, többet is eszik, mert jobb az étvágya, vagy mert úgy gondolja, megteheti, hiszen többet mozgott, mint amennyit korábban szokott.

Forrás: fitnessmagazine.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)