Így turbózza fel egyszerűen a fogyókúrát

Bár nehéz elhinni, de nagyobb megerőltetés nélkül is le lehet adni néhány kilót. Már néhány apró változtatás is csodákra képes - 6-8 héten belül szemmel látható az eredmény.

Hogyan motiváljuk magunkat, ha diétázunk?

Mozgás barátokkal

Kutatások szerint azok, akik párosban, barátokkal járnak mozogni, sportolni, sokkal kisebb eséllyel hagyják ki az edzést, mint azok, akik egyedül. Éppen ezért a hatékony fogyókúra egyik kulcsa lehet, hogy ha egy-két barátot, barátnőt, esetleg kollégát ráveszünk arra, hogy heti két-három alkalommal velünk együtt látogassa a konditermet vagy a futópályát.

Figyeljünk a környezetre

Legyen a konyha az egyetlen olyan hely, ahol ételt tartunk. Száműzzük a nassokat, chipses zacskókat az irodából, a hálóból vagy az íróasztalunk fiókjából. Ezek az óvintézkedések segíthetnek abban, hogy elkerüljük a kísértést. A hűtőben, illetve a polcokon az egészségesebb, kevésbé kalóriadús ételeket tegyük előre, az édességet, jégkrémet pedig inkább "rejtsük el" a hátsó részekre.

A közös sport nagyon motiváló lehet!

Húzzuk ki magunkat

Az egyenes testtartás és a behúzott has csodákra képes - hihetetlenül hangzik, de plusz kalóriákat égethetünk el csak azzal, hogy odafigyelünk arra, hogy kihúzzuk magunkat. Ráadásul a jó tartás optikailag még karcsúsít is! Úgy találhatjuk meg az optimális testtartást, ha elképzeljük, hogy a fejünk tetejét egy képzeletbeli cérnaszál köti össze a plafonnal.

Ne adjuk fel

Ha valami miatt kicsit csalunk, és nem tartjuk a diétánkat egy étkezés, esetleg egy egész nap erejéig, még véletlenül se mondjuk azt, hogy "most már elrontottam, innentől úgyis mindegy", és térjünk vissza a régi kerékvágásba. Mindenkivel előfordul ilyesmi: a lényeg, hogy másnap, vagy a következő étkezésnél ismért térjünk vissza a diétánkhoz.

Az 5 leggyakrabban elrontott edzés

Mossunk fogat

Egyszerű, de nagyon hatásos trükk: ha két étkezés között éhesnek érezzük magunkat, de valójában csak feleslegesen nassolnánk, inkább mossunk fogat . A mentol nem csak az ízérzékelésünket módosítja, de az étvágyat is csökkenti.

Forrás: womenshealthmag.com

)
Vitamin ABC - D Vitamin (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)