A fogyókúra gyakori buktatói

Fogyni egyébként sem egyszerű dolog, de ha nem ismerjük, hogyan működik a testünk, akkor még nehezebb. Éppen ezért fontos, hogy tisztában legyünk a leggyakoribb diétás tévhitekkel, amelyek közül sok még mindig tartja magát a köztudatban.

Csak szénhidtrátszegény táplálkozással lehet biztosan lefogyni

A szénhidrátszegény diéták valóban hatásosak, illetve viszonylag rövid idő alatt hoznak látványos eredményt - leginkább azért, mert a szervezetben felhalmozódott folyadékot segítenek kihajtani. Ugyanakkor sokak szervezetére és energiaszintjére negatívan hat, ha drasztikusan csökkentik ennek a tápanyagnak a bevitelét, így nem mindenki számára ez a legjobb megoldás.

Fogyókúrás tévhitek, amiket még mindig sokan tényként kezelnek
Sok olyan fogyókúrás tévhit él a köztudatban, amely ronthatja a diéták sikerességét

Nem szabad este hat után enni

Ez így nem igaz, attól is függ, hogy ki mikor kel és mikor fekszik le. Emellett már több kutatás is igazolta, hogy valójában a teljes napi kalóriabevitel számít, nem pedig az, hogy mikor esszük meg az adagjainkat. Amíg kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk, addig jó eséllyel fogyni fogunk.

Az életkorunk is befolyásolja, hogy milyen fogyókúrás szabályokat érdemes betartanunk. Ha kíváncsi rá, 40 éves kor felett milyen fogyókúrás tippeket célszerű elfelejteni, kattintson!

Több kisebb étkezés jobb, mint három főétkezés

Ez sem igaz, valójában a dolog csak akkor működik, ha pontosan kiszámoljuk minden étkezésünk kalóriatartalmát. Több kutatás is igazolja, hogy több étkezés esetén sokkal könnyebb túlenni magunkat.

Minél többet edzünk, annál többet fogyunk

A sport esetében is igaz, hogy nem a mennyiség számít, hanem a minőség. Hiába töltünk napi két órát a teremben, ha nincs megfelelő edzéstervünk, miközben már heti négyszer harminc perces tréningezéssel is elérhetünk látványos eredményeket.

Az edzés csak akkor hatásos, ha izomlázunk van

Sokan még mindig hisznek abban, hogy csak az az edzés minősül hatékonynak, amely után másnap szinte mozdulni sem tudnak az izomláztól. Csakhogy ez nem igaz, az izomláz kialakulását számos faktor befolyásolja, a hatékonyságnak pedig szinte semmi köze a dologhoz.

Forrás: brightside.me

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: