Óvatosan a vágykeltő kávéval! Veszélyes!

Az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA arra hívta fel a fogyasztók figyelmét, hogy kerüljék egy bizonyos instant kávéféle fogyasztását, amelyet szexuális vágykeltő (afrodiziákum) hatásával reklámoznak.

Az FDA azért döntött a Magic Power Coffee néven forgalmazott termék elleni lépés mellett, mert a vizsgálataik alapján arra jutottak a hatóság szakemberei, hogy a készítmény veszélyesen csökkentheti a vérnyomást.

A vásárlók figyelmeztetésére kiadott közleményben az áll, hogy a vágykeltő kávé tartalmaz egy olyan vegyületet, amely kölcsönhatásba léphet bizonyos vényköteles gyógyszerekkel, ami miatt veszélyesen alacsony értékre csökkentheti a fogyasztók vérnyomását. A túl alacsony vérnyomás azért veszélyes, mert ilyenkor az agy vérellátása nem megfelelő, emiatt szédülés, szórakozottság alakul ki.

Az FDA gyógyszerellenőrző és kutatóközpontjának igazgatója, Deborah M. Autor elmondta, a termék azért különösen megtévesztő, mivel csomagolásán az szerepel, hogy természetes anyagokból álló étrend-kiegészítő, ez pedig azt sugallja a vásárlóknak, hogy egy teljesen veszélytelen áruval van dolguk, holott a vizsgálatok szerint ez a kávéféle komoly panaszokat is okozhat!

Videó: HáziPatika.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)