Mindent a transzzsírsavakról: konferencia-ajánló

Szakorvosok, egészségügyi szakdolgozók, hatósági élelmiszer- és közegészségügyi ellenőrök, a közétkeztetés-, az élelmiszer-előállítás- és az élelmiszer-forgalmazás területén dolgozók, az érdeklődők részére kreditpontos továbbképző konferenciát szerveznek.

Mik azok a transzzsírsavak?

A szaloncukortól kezdve a mirelit pékárukig. Az Egészségügyi Világszervezet és a hazai táplálkozási ajánlások az energiabevitel 1 százalékában határozzák meg az elfogyasztott transzzsírok maximális mértékét, mely egy átlagos felnőtt nő esetében 2 gramm transzzsírnak felel meg.

A konferencián résztvevők között ott lesz Dr. Paller Judit (Országos Tisztifőorvos), Dr. Kissné Dr. Horváth Ildikó (EMMI Egészségpolitikai Főosztály, főosztályvezető), Dr. Pusztai Zsófia (WHO Magyarországi Irodájának vezetője), Dr. med. habil. Martos Éva (OÉTI - főigazgató főorvos), Kertészné Dr. Lebovics Vera (OÉTI - vegyész), Schreiberné Molnár Erzsébet (OÉTI - főigazgató helyettes), Zentai Andrea (OÉTI - osztályvezető dietetikus), Bakacs Márta (OÉTI - epidemiológus) és Dr. Somogyi László (Corvinus Egyetem Gabona és Ipari Növény Technológia tanszék docense).

A helyszín: 1097 Budapest, Albert Flórián út 3/a.

Időpont: 2013. 11. 27. (szerda) 10-14:30

Hely: Országos Tisztifőorvosi Hivatal - Fodor-terem, 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)