Fémdarab kerülhetett a párizsiba

Fémdarab lehet a Kaiser márkájú Arany Pulyka párizsiban - figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal tájékoztatása szerint az érintett párizsi 500 grammos kiszerelésben kapható, felhasználási ideje 2019. augusztus 24-e. A gyártó a Mecom Group s.r.o. (SK 63 ES, Szlovákia), RASFF referenciaszáma pedig 2019.2901.

párizsi, húskészítmény, fémdarab, Nébih, élelmiszerbiztonság
Fémdarabot találtak a párizsiban. Fotó: illusztráció, 123rf

A fémdarabot egy Tescóban vásárolt párizsiban találta egy vevő, az áruházlánc már levette a terméket a polcairól. Folyik annak felderítése, hogy a szlovák gyártású termékből érkezett-e más üzletlánchoz is. Az élelmiszerbiztonsági hivatal arra kéri azokat, akik vásároltak a fenti azonosítókkal ellátott termékből, hogy elővigyázatosságból ne fogyasszák el.

Minőségi probléma a népszerű grillételeknél

Ahogy már a HáziPatika.com is megírta, a közelmúltben a grillszezon kedvelt termékeit, debreceni húskészítményeket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Élelmiszer-biztonsági szempontból a húsz különböző termék mindegyike megfelelt, a minőségi hibák miatt azonban 11 esetben intézkedni kellett.

Itt ehetjük a legjobb lángost - részletek!

Két debreceninél, bár a csomagoláson feltüntetett összetevők között nem szerepelt, a laboratóriumi vizsgálatok azonban kimutatták az MSM (csontokról mechanikusan lefejtett hús) és a baromfifehérje jelenlétét. A Nébih szakemberei helyszíni ellenőrzést tartottak az érintett előállítónál, ahol megállapították, hogy a berendezések nem megfelelő gyártásközi takarítása miatt keveredhetett baromfifehérje a sertéshús-készítményekbe.

A teszt során az is kiderült, hogy nem minden csemege debreceni nevezheti magát valóban csemegének. Több húskészítmény esetében megállapították ugyanis, hogy azok nem felelnek meg a Magyar Élelmiszerkönyv "csemege debrecenire" vonatkozó speciális előírásainak. Az érintett gyártókat a hatóság kötelezte, hogy vagy változtassanak a receptúrán, vagy módosítsák a készítmények elnevezését. További információk, érdekességek és a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)