Autisták Országos Szövetsége: nincs felkészülve a közoktatás

A szervezet szerint az intézményeknek muszáj elsajátítaniuk az autisták szakszerű ellátását.

A 150 ezer autizmussal érintett nagyjából harmada önálló életvitelre is képes lehet, de ehhez megfelelő segítséget és oktatást kell kapniuk – állítják az Autisták Országos Szövetségénél. Szerintük a közoktatás Magyarországon erre egyelőre nincs felkészülve – hangzott el az RTL Híradóban.

A fejlődési zavar mértéke eltérő, a súlyostól egészen az enyhéig, nagyjából harmaduk az utóbbiba tartozik: ők képesek önállóan élni, sőt dolgozni is. Mindezek ellenére az ügyintézés, de akár egy orvosi vizsgálat is kihívást jelenthet egy érintett számára.

A probléma a híradónak nyilatkozó szervezet szerint egyre égetőbb, például az iskolákban is. Az intézményeknek tehát muszáj elsajátítaniuk az autisták szakszerű ellátását, ez pedig a kortárs közösségnek, a pedagógusoknak egyaránt kihívást jelenthet – mondta el a műsorban Kővári Edit, a szervezet elnöke.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34 °C
Minimum: +17 °C

Napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű. Fronthatás napközben nem okoz kellemetlenséget.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra