Tényleg fontos, hogy magasabb legyen a férfi?

A férfiak magassága az egyik legfontosabb szempont a nők párválasztásában - eddig így gondoltuk. Ma viszont már nem mindig van így: a határozott nők általában más szempontok szerint választanak.

Azért gondoljuk úgy, hogy a legtöbb nő szereti, ha partnere magasabb, mert így nagyobb biztonságban érzi magát mellette, és a környezetünk is ezt sugallja. De ez a kép azért is csalfa, mert a férfiak biológiai adottságaik miatt eleve erősebbek és nagyobbak fizikai értelemben.

Ha meguntuk már az egyedüllétet, ideje összeszedni, hogy hogyan szedhetünk össze valakit. Egy tanulmányban most kutatók éppen azt vizsgálták meg, milyen adatlapokra kattintanak leginkább a társkereső oldalakon. A cikk folytatásáért kattintson! Lengyel tudósok most megvizsgálták, mennyire igaz ez a teória, a magasságfaktor tényleg annyira lényeges-e a nők számára. Kutatásukban 210 heteroszexuális lengyel diákot kérdeztek meg, 18 és 34 év között.Az eredményeket a Piotr Sorokowski pszichológus vezette kutatócsoport publikálta. A férfiak esetében a válasz egyértelmű volt, őket egyáltalán nem érdekelte, hogy a kiválasztott nő mennyivel magasabb vagy alacsonyabb. Ők nyilván más fizikai adottságot tartanak fontosnak, bár ezekre a kutatás nem kérdezett rá.

A nőknél viszont az az eredmény jött ki, hogy nagy részük szereti, ha partnere magasabb nála. Ennek evolúciós oka lehet, hiszen a markáns külső jegyek (magasság, erős áll, férfiasság, izmos testalkat) azt sugallják, hogy a férfi egészséges és domináns, akinek örökítő anyagát tovább kell vinni. Ezért lehet fontos a méret a párválasztásban, ám mindez tudat alatt dől el. Kivétel természetesen van. A határozott, domináns nők ugyanis a tanulmány szerint nem tulajdonítanak ilyen jelentőséget a magasságbeli különbségnek, és nem igénylik, hogy partnerük magasabb legyen náluk.

A férfiak magassága az egyik legfontosabb szempont a nők párválasztásában

A tanulmány szerint a magasabb férfi valóban nagyobb védelmet jelent egy nő számára, aki ugyanakkor jobban ki van téve a fizikai vagy szexuális erőszaknak is a partnere részéről. Míg az öntudatos nőket ez elriasztja, és hajlamosabbak inkább úgy gondolkodni, hogy a kisebb férfi kisebb kockázattal jár.

A valóságban azonban ennek az az egésznek sokkal kisebb jelentősége van, mint azt az átlagember gondolja. Ötven éve talán tényleg jobban számított a testmagasság. Azonban a nők és a férfiak túlnyomó többsége ma már sokkal inkább a belső tulajdonságok - például megbízhatóság, jellemvonások - alapján választ partnert, különösen hosszú távra.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: