Tényleg fontos, hogy magasabb legyen a férfi?

A férfiak magassága az egyik legfontosabb szempont a nők párválasztásában - eddig így gondoltuk. Ma viszont már nem mindig van így: a határozott nők általában más szempontok szerint választanak.

Azért gondoljuk úgy, hogy a legtöbb nő szereti, ha partnere magasabb, mert így nagyobb biztonságban érzi magát mellette, és a környezetünk is ezt sugallja. De ez a kép azért is csalfa, mert a férfiak biológiai adottságaik miatt eleve erősebbek és nagyobbak fizikai értelemben.

Ha meguntuk már az egyedüllétet, ideje összeszedni, hogy hogyan szedhetünk össze valakit. Egy tanulmányban most kutatók éppen azt vizsgálták meg, milyen adatlapokra kattintanak leginkább a társkereső oldalakon. A cikk folytatásáért kattintson! Lengyel tudósok most megvizsgálták, mennyire igaz ez a teória, a magasságfaktor tényleg annyira lényeges-e a nők számára. Kutatásukban 210 heteroszexuális lengyel diákot kérdeztek meg, 18 és 34 év között.Az eredményeket a Piotr Sorokowski pszichológus vezette kutatócsoport publikálta. A férfiak esetében a válasz egyértelmű volt, őket egyáltalán nem érdekelte, hogy a kiválasztott nő mennyivel magasabb vagy alacsonyabb. Ők nyilván más fizikai adottságot tartanak fontosnak, bár ezekre a kutatás nem kérdezett rá.

A nőknél viszont az az eredmény jött ki, hogy nagy részük szereti, ha partnere magasabb nála. Ennek evolúciós oka lehet, hiszen a markáns külső jegyek (magasság, erős áll, férfiasság, izmos testalkat) azt sugallják, hogy a férfi egészséges és domináns, akinek örökítő anyagát tovább kell vinni. Ezért lehet fontos a méret a párválasztásban, ám mindez tudat alatt dől el. Kivétel természetesen van. A határozott, domináns nők ugyanis a tanulmány szerint nem tulajdonítanak ilyen jelentőséget a magasságbeli különbségnek, és nem igénylik, hogy partnerük magasabb legyen náluk.

A férfiak magassága az egyik legfontosabb szempont a nők párválasztásában

A tanulmány szerint a magasabb férfi valóban nagyobb védelmet jelent egy nő számára, aki ugyanakkor jobban ki van téve a fizikai vagy szexuális erőszaknak is a partnere részéről. Míg az öntudatos nőket ez elriasztja, és hajlamosabbak inkább úgy gondolkodni, hogy a kisebb férfi kisebb kockázattal jár.

A valóságban azonban ennek az az egésznek sokkal kisebb jelentősége van, mint azt az átlagember gondolja. Ötven éve talán tényleg jobban számított a testmagasság . Azonban a nők és a férfiak túlnyomó többsége ma már sokkal inkább a belső tulajdonságok - például megbízhatóság, jellemvonások - alapján választ partnert, különösen hosszú távra.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is. Helyenként alakulhat ki zápor, északnyugaton esetleg zivatar is lehet. A nyugatias szelet az északi megyékben kísérhetik élénk, erős, záporok, zivatarok környékén esetleg viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Továbbra is változékony marad az időjárás.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra