Koronavírus: randevúzzunk otthon

A koronavírus-járvány idején sem kell lemondanunk a romantikus randevúkról. Mutatjuk a legjobb tippeket.

Éttermi vacsora, mozi, színház, múzeumlátogatás - sokak számára ezek a legnépszerűbb randevúötletek. Ezek azonban - a koronavírus elleni védekezés jegyében kihirdetett intézkedések miatt - egy ideig szóba sem jöhetnek. Ez viszont nem azt jelenti, hogy az ilyen programok hiányában unalmasan kell telniük az estéknek. Egy kis kreativitással és nyitottsággal ugyanis a négy fal között is szervezhetünk egy kis romantikázást. Ezt ráadásul még a pénztárcánk is meghálálja majd, hiszen a legtöbb dolog ingyenes, vagy minimális anyagi ráfordítással megoldható.

Ezt jól kifőzhetjük

Ha szeretünk a párunkkal sürögni-forogni a konyhában, együtt főzőcskézni, akkor itt az alkalom: akár közösen dobunk össze egy finom vacsorát, akár házi vacsoracsatát szervezünk, az eredmény biztosan jobban esik majd, mintha étteremben ettünk volna. És ha már az étel elfogyasztásánál tartunk: miért ennénk a szokott helyen? Szervezzünk pikniket a nappaliban, vagy szép idő esetén az erkélyen - ettől még a koronavírus terjedése se vegye el a kedvünket. A plusz kalóriákat pedig lemozoghatjuk egy kis tánccal vagy közös edzéssel.

koronavírus, koronavírus otthon, koronavírus randevú, koronavírus párkapcsolat, koronavírus szórakozás,
koronavírus, koronavírus otthon, koronavírus randevú, koronavírus párkapcsolat, koronavírus szórakozás,

Keressünk közös hobbit!

Ha nem szeretnénk kiadós étkezésekbe kezdeni, akkor szervezhetünk házi bor- vagy sörkóstolót, illetve új közös hobbit is kereshetünk - ez festéstől kezdve a kirakózáson vagy közös éneklésen át a nyelvtanulásig bármi lehet. A koronavírus-helyzet miatt nem lehet tudni, hogy meddig kell otthon maradnunk, de biztos lesz időnk több új dolgot is kipróbálni.

Mit nézzünk?

Szorong, fél a korovavírus miatt? Mutatjuk, hogyan küzdjön meg vele!

A megszokott tévéműsorok helyett kezdjünk bele egy izgalmas hangoskönyvbe, vagy kövessük a legnépszerűbb közösségi oldalon azokat a kezdeményezéseket, amelyek keretében ismert művészek adnak élő közvetítést előadásaikról, koncertjeikről. De a koronavírus-járvány miatti otthonlét arra is jó alkalom, hogy új kedvenc sorozatot találjunk magunknak, vagy kipróbáljuk azt a videójátékot, amiről a gyerekeink annyit meséltek.

Idő magunkra és egymásra

A legtöbben egész évben arra panaszkodunk, milyen fáradtak vagyunk, ráadásul csak minimális énidő és a párunkkal töltött minőségi idő jut nekünk. Végre itt a lehetőség, hogy ezen változtassunk. Mivel a koronavírus okozta helyzet miatt egyre többen dolgoznak otthonról, érdemes kihasználni, hogy reggelente nem kell rohannunk a munkahelyünkre. Ehelyett kényelmesen megreggelizhetünk szerelmünkkel, akár az ágyban is. Ha egyikünknek sem sürgős a munkakezdés, akár fel is olvashatunk egymásnak a kedvenc könyveinkből, átlapozhatunk egy fényképalbumot, vagy visszaemlékezhetünk az évekkel ezelőtti közös élményeinkre. Hét közben erre a legtöbb családban persze nem jut idő, de a következő hétvégén feltétlenül ütemezzünk be egy lusta reggelt!

A koronavírus-járvány miatti otthoni összezártság sok párnak időt és lehetőséget ad arra is, hogy átbeszéljék jövőbeli terveiket: írjunk bakancslistát, tervezzük meg a lakásfelújítást vagy beszélgessünk arról, hová utazunk majd, ha végre nem lesz járványveszély. Ez nemcsak közelebb hozhat minket, hanem a jelenlegi helyzetet is segíthet könnyebben átvészelni.

Forrás: goodhousekeeping.com

Hogyan bánjunk gyerekeinkkel, ha karanténba kényszerültünk? Olvassa el a szakértők tanácsait társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés