Így lehet megbirkózni egy szakítással

Egy kapcsolat véget érése mindenkit megvisel, ez teljesen természetes. A Journal of Neuroscience magazinban megjelent kutatás szerint vannak módszerek, amelyekkel megkönnyíthetjük magunknak a fájdalmas időszakot.

Ne fojtsunk magunkba semmit!

Ha sírni, kiabálni, dühöngeni támad kedvünk, tegyük meg. Keressünk olyan helyeket, helyzeteket, ahol szabadjára engedhetjük az érzéseinket és az indulatainkat, és adjuk ki ezeket. A szakértők szerint ugyanis azoknál, akik elnyomják az érzéseiket, illetve megpróbálják ésszerűsíteni a fájdalmukat, sokkal tovább tart a "gyászidőszak".

A mérgező párkapcsolat jelei Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a hosszú ideje együtt élő párok kapcsolata minden bizonnyal harmonikus. Pedig nagyon sokan úgy élnek mérgező kapcsolatban, hogy még saját maguk sem tudnak róla. Kattintson a részletekért!

Szakítsunk meg minden kapcsolatot az exszel!

Egy kapcsolatot szinte lehetetlen úgy lezárni, hogy volt párunk arca folyton szembejön a közösségi oldalakon. Érdemes ezért - legalább időszakosan - kikövetni őt. Az is fontos, hogy kerüljük az olyan helyeket, társaságokat, ahol biztosan összefuthatunk - legalábbis eleinte mindenképpen.

Tegyük el szem elől a közös emlékeket!

Lehetőség szerint ne legyenek előttünk folyton a közös képeink, az ajándékba kapott tárgyak. Ha exünk nálunk hagyott valamit, legjobb, ha postán küldjük el neki, vagy megkérjük, hogy olyankor jöjjön érte, amikor nem vagyunk otthon. Minden találkozás csak feleslegesen feltépi a sebeket.

Szakítás után a legjobb, ha minden kapcsolatot megszakítunk az exünkkel
Szakítás után legjobb, ha minden kapcsolatot megszakítunk az exünkkel

Sportoljunk!

A szakítással járó depresszió egyik legjobb ellenszere a rendszeres mozgás. Először valószínűleg nem lesz könnyű rászánni magunkat, de gondoljunk arra, hogy a sport endorfint termel. Az endorfintól pedig egyre jobban és jobban érezzük magunkat - ráadásul az edzéstől még vonzóbb lehet a külsőnk is.

Ne beszéljünk az exünkről!

Kérjük meg barátainkat és családtagjainkat, hogy egy ideig ne említsék a volt párunkat, és ne is kérdezzenek róla. Ez is sokat fog segíteni abban, hogy gondolatainkat más témák felé tereljük, és szép lassan túl legyünk a szakításon.

Forrás: livestrong.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)