A boldog párok titkai

A tartós és harmonikus párkapcsolatnak számtalan titka van - ráadásul mindenki másra esküszik. Egyetlen dolog helyett több olyan tanács is van, amelyet érdemes megfogadni ahhoz, hogy sokáig boldogok lehessünk.

Ne csak szeresd, kedveld a másikat! A szerelem érzése egyszer elmúlik. Ez sajnos puszta biológia, elkerülhetetlen. De ha kifejezetten kedveljük a másikat, élvezettel töltjük vele az időt kettesben, és az apró, bosszantó tulajdonságait is elviseljük, jóval nagyobb az esély arra, hogy a szenvedély után is szívesen leszünk együtt.

Megjósolható a vég

A katasztrófaelméleteknél használt matematikai modellek képesek előrejelezni egy házasság tartósságát. A kutatók négy elemet diagnosztizáltak, amely a kapcsolat felbomlását jelzi előre, sőt még - a minden kapcsolatban természetesen előforduló - viták esetében is megkülönböztettek egy kritikus szempontot. Tudjon meg többet, kattintson!

Nevessetek ugyanazon! Mindenkinek egyedi humorérzéke van, amit az egyik ember viccesnek talál, azt a másik idegesítőnek. A boldog pároknak nagyon hasonló a humorérzéke, vagyis ugyanazokon a dolgokon képesek nevetni. Így a másikat is könnyebb megnevettetni - erre pedig egy hosszú távú kapcsolatban, ahol bizony előfordulnak nehézségek is, igencsak nagy szükség lehet.

Értékeljétek a másik jó tulajdonságait! Ha a másik jó tulajdonságait helyezzük a középpontba, nem pedig folyton a hibát keressük, megerősítheti a pozitív érzelmeket a másik irányába. Nem kell idealizálni a másikat (a magas piedesztálról ugyanis könnyű leesni), de ha képesek vagyunk a jót látni a másikban, akkor az egész kapcsolatunk harmonikusabb lesz.

Beszélj, beszélj, beszélj! A szakemberek régóta tudják, milyen fontos egy kapcsolatban a megfelelő kommunikáció. A férfiak és a nők különbözőképpen értelmezik a másik jelzéseit, és ez sok konfliktust okozhat. A legfontosabb, hogy egyértelműen, célozgatás és mellébeszélés nélkül mondjuk meg a másiknak, mit is szeretnénk tőle. Így elkerülhetjük a félreértéseket, a sértődéseket.

Legyünk néha egyedül is! Akár azért, mert valakinek egy különleges hobbija van, akár azért, mert egy veszekedés után szeretné egy kicsit összeszedni a gondolatait, igenis egészséges, ha néha egy kis időt külön töltünk. Az, ha közös életet építünk, nem jelenti, hogy a sajátunkat teljesen el kell felejteni. Egy boldog kapcsolatban a két fél nemcsak megérti a másik egyedüllétre való igényét, de támogatja is a másikat abban, hogy individuumként is létezhessen.

A tartós párkapcsolatnak számtalan titka van

A tartós párkapcsolatnak számtalan titka van


Ne csinálj a bolhából elefántot! Minden embernek vannak olyan tulajdonságai, bogarai, amelyeket - bármennyire is idegesítőek - nem tudunk megváltoztatni. Ez tény. Egyszerűbb tehát elfogadni és elviselni őket. A hibás döntéseket, hacsak azok nem rendítik meg a bizalmunkat vagy nem teszik kérdésessé az egész kapcsolatunkat, gyorsan bocsássuk meg.

Ne feledjük a romantikát! Hosszú évekkel és közös kalandokkal a hátunk mögött, a mindennapokba belefásulva nagyon könnyű elfeledkezni arról, miért is szerettünk bele a másikba. A kapcsolatot ápolni kell, időt és energiát szakítani rá, megmutatni a másiknak, hogy szeretjük, értékeljük, vágyunk rá. Nem szabad tehát a romantikát feláldozni a hétköznapokért - igaz, egy idő utána spontaneitást muszáj felcserélnünk a jó előre megszervezett randevúkra!

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+28, +33 °C
Minimum:
+15, +20 °C

Hazánkban szerdán délelőtt felhő sem lesz az égen, sok napsütés melegíti a levegőt.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag