„Cégvezetőként alkoholista lettem”

Egész életében egyik függőségből a másikba esett. Aztán jött az alkohol és a drog. Egy cégvezető beszélt az alkoholizmusáról.

„Hiába vettek körbe sokan, volt nagy házam, autóm, családom, mégis magányosnak éreztem magam” – mondta el a Növekedésnek névtelenül egy egykori vállalatvezető. A Tibor néven szereplő férfi azt mondta, hogy szerinte egész életében függő volt valamitől. Eleinte sportfüggő volt, aztán a munka rabja lett, ami oda vezetett, hogy néha napokig az ágyat se látta. Még csak 33 éves volt, amikor gyomorvérzéssel majdnem meghalt.

Ezután lett túlevő, 41 évesen 142 kilót nyomott. Majd állítása szerint anorexiás lett és fél év lefolyása alatt lefogyott 78 kilóra. Aztán jött az alkohol és a drog.

Mint elmondta, az országos helyzetre nincs rálátása, de a saját tapasztalata az, hogy az üzleti világban a felső-vezetői, tulajdonosi körökben, főleg a partikon hamar előkerül a drog. Ő eleinte egy kis feszültségoldásra akarta használni, de egy idő után, szinte észrevétlenül az extremitás vált normális magatartásává: az egész napját az alkohol és a drog köré szervezte.

alkoholizmus
SOHA NEM KÉSŐ VÁLTOZTANI A KÁROS SZOKÁSAINKON. FOTÓ: GETTY IMAGES

49 éves volt, amikor elhatározta, hogy változtatni fog az életén. A döntésben az is segített, hogy az egyik barátja a 40-edik születésnapján majdnem belehalt az alkoholizmusba. Először rajta keresztül hallott az Anonim Alkoholisták közösségéről, amelynek aztán ő is a tagja lett. Tibor elmondása szerint az élete mára teljesen megváltozott. Eladta a cégeit. Jelenleg mások segítésével, illetve közösségépítéssel foglalkozik. A felesége időközben elhagyta. Bár 16 éve nem ivott, azt mondja, hogy az alkoholizmust az ember nem tudja maga mögött hagyni.

Szerinte a felépülésében fontosak voltak az önismereti foglalkozások. Az, hogy egész életében egyik függőségből a másikba esett, csak idős korára tudatosult benne. „Fontos belátni, hogy amikor valaki függő, akkor nem a droggal, az alkohollal, a szexszel vagy bármi mással van a baj: a lelkünket kell rendbe tenni. Önmagában az ital lerakása még nem oldja meg a problémákat. Nekem is rá kellett ébrednem, hogy egy segítő közösség nélkül, amely hasonló értékrendben bízik és hisz, mint én, nem fogok előrejutni” – mondta.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!


A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: