Koronavírus-fertőzött nő szült itthon

Koronavírussal fertőzött nő adott életet koraszülött babájának a Semmelweis Egyetemen június 18-án.

A várandósság 31. hetében, 1450 grammos súllyal, császármetszéssel jött világra az a kisbaba, akinek édesanyjánál nem sokkal a szülés előtt koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak - írta meg oldalán a Semmelweis Egyetem.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus-fertőzött, koronavírus szülés, koronavírus gyerek,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus-fertőzött, koronavírus szülés, koronavírus gyerek,

Egy fővárosi kórházból szállították át

Koronavírusos anya is egészséges babát szül? A válaszért kattintson ide!

A várandós nőt koronavírus okozta megbetegedésre - COVID-19-re - utaló tünetek, illetve koraszülés veszélye miatt szállították át egy fővárosi kórházból a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, amely a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézmény ezen a szakterületen. Az egyetemen azonnal PCR-tesztet végeztek a betegen, amely pozitív lett. A nőt a többi betegtől elkülönítve kezelték.

Ez volt az első ilyen eset itthon

A magzat medencevégű fekvése miatt a szülés korai megindulása után császármetszést végeztek a várandósnál. A műtétet a fertőzésveszély maximális kizárását elősegítő szabályoknak megfelelően végezték el. Magyarországon ez az első eset, hogy koronavírus-fertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést.

Az édesanya és a kisbaba állapota is stabil. Az újszülöttön elvégzett PCR-teszt eredménye negatív lett.

Két kisgyerekkel utazza körbe a világot egy skót család, a karantén miatt Nepálban ragadtak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés