Jobb szülni 40 felett?

Az idősebb anyák jobban felkészülnek az életre, a gyermeknevelésre és gazdagabb ismereteiket fel tudják használni arra, hogy gyermekeik stabilabb neveltetést kapjanak.

Nem kell siettetni a gyerekszülést, nyilatkozta Robert Winston, brit IVF-szakértő, meddőségi specialista. Elmondása szerint az idősebb anyák jobban felkészülnek az életre, a gyermeknevelésre és gazdagabb ismereteiket fel tudják használni arra, hogy gyermekeik stabilabb neveltetést kapjanak.

Szülés negyven felett: ők bevállalták! Napjaikban nemcsak az átlagos nőkre, de a hírességekre is jellemző, hogy az életük egy későbbi szakaszában vállalnak csak gyermeket. Kattintson! Winston professzor azután szólalt fel, hogy Geeta Nargund vezető brit orvos kijelentette: veszélyes kivárni a családalapításhoz szükséges megfelelő pillanatot, mert egy nőnek mindenféleképpen meg kell szülnie első gyermekét 30 éves kora előtt. Nargund szerint, minden hatodik brit családban probléma adódik a fogamzással, a népességi szintet pedig nem a bevándorlók beengedésével kellene stabilan tartani.

Winston szerint az orvosok hibáznak azzal, ha megszabják, mikor van a legjobb kor az anyaságra. Elmondása szerint azon nők, akik később szülnek, általánosságban véve többet tanulnak, több tapasztalatot szereznek, nagyobb biztonságban érezhetik magukat, jobban tudják, milyen partnert akarnak maguk mellé és jó eséllyel ki is tudják választani azt, aki meg is marad mellettük.

A 40 feletti gyermekvállalásnak is vannak előnyei

A 40 feletti gyermekvállalásnak is vannak előnyei

Mindezek mellett még jobb életkörülményeket is ki tudnak maguknak alakítani, amelyben a gyermekeket jobban fel lehet nevelni. A társadalom változik és kötelességünk lenne támogatni azon nőket is, akik később akarnak gyermeket szülni , annak ellenére, hogy a gyermekgondozás kifejezetten költségesnek számít. A szakértő arra is rámutatott, hogy jelenleg nem olyan társadalmak működnek a világon, amely a modern férfiakat és nőket támogatná a megváltozott, felgyorsult életkörülmények között.

Winston professzor mindemellett egy olyan, a brit parlament által is elfogadott IVF-módszerről beszélt, amely révén három genetikai szülő is tartozhat egy gyermekhez. Ezen módszerhez olyan esetekben lehetne fordulni, ahol gyógyíthatatlan betegségek öröklődhetnének tovább.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32 °C
Minimum: +21 °C

Általában derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég, csak kevés helyen képződhetnek gomolyfelhők. Zápor, esetleg zivatar helyenként - nagyobb eséllyel a középső országrészben és a Dunántúlon - fordulhat elő. Az északias szél többnyire mérsékelt lesz, csak néhány helyen lehet élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, de a szélvédettebb, főként északkeleti tájakon 15, 17 fok is lehet. Néhol heves széllőkések, zivatar, felhőszakadás lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra