Ennyivel emelik a nyugdíjat jövőre

A törvényben - az inflációhoz - rögzített nyugdíjemelés jövőre egy átlagnyugdíjas esetében havi 3500 forintot fog jelenteni.

3500 forinttal nő a nyugdíj

Sneider Tamás jobbikos képviselő eredetileg arról érdeklődött, hogy milyen lépéseket kíván tenni Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere annak érdekében, hogy a férfiak számára is elérhető legyen a méltóságban megélt nyugdíjas lét. A miniszter helyett válaszoló Rétvári Bence azonban meglehetősen messziről, a nyugdíjemelésektől kezdte válaszát - írja cikkében a Menedzsment Fórum .

70 évesen is dolgozni kell majd? 2018. március 1-én számoltunk be róla, hogy hamarosan jöhet az új nyugdíjkorhatár - ami akár azt is jelentheti, hogy még 70 éves korunkban is dolgozni fogunk. Az elkövetkezendő években több országban is emelkedni fog a nyugdíjkorhatár: a folyamat összhangban van a várható élettartam emelkedésével, illetve azzal, hogy ennek segítségével válhat anyagilag fenntarthatóvá a nyugdíjrendszer - a témáról a linkre kattintva olvashat bővebben.

Ennyivel emelkedik a nyugdíj jövőre, nyugdíj nyugdíjas Rétvári Bence átlagnyugdíj öregségi nyugdíj nyugdíjkorhatár
Mindössze 3500 Forinttal emelkedik a nyugdíj jövőre

Rétvári szerint ha minden, a nyugdíjasok számára kifizetett ellátást figyelembe veszünk, akkor az átlagnyugdíj ma már 130 500 forintra rúg. A jövő évi prognózis alapján ezt 2019-ben további 2,7 százalékkal fogják emelni a költségvetési törvényjavaslat elfogadása esetén. Ezzel az átlagnyugdíj 3500 forinttal 134 ezerre nő majd.

A férfiak esetében semmi sem változik

Rétvári szerint a nők esetében bevezetett, 40 év munkaviszony után elérhető kedvezményes nyugdíj elsősorban családpolitikai intézkedés. Az államtitkár ezt követően kitért arra, hogy a 2012-től megvalósult profiltisztításnak köszönhetően sikerült biztosítani a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer hosszú távon, megfelelő színvonalon történő fenntartását. Sarkalatos törvény rögzíti, hogy öregségi nyugdíjat csak a nyugdíjkorhatár betöltésétől lehet megállapítani.

Vagyis ezek alapján - bár Rétvári konkrétan nem mondta ki - a férfiak esetében minden maradhat úgy, ahogy jelenleg is van.

Nálunk a legalacsonyabb a nyugdíjminimum 2018. május 30-án számoltunk be egy, az OECD tagországokat vizsgáló, nyugdíjra vonatkozó felmérésről, amely arra is kitért, hogy miként alakulnak a nyugdíjminimumok az egyes nemzeteknél. A kutatási eredmények szerint Magyarországon a legalacsonyabb a nyugdíjminimum a 13 hasonló nyugdíj-berendezkedésű tagország közül: mindössze 10 százalékát teszi ki az átlagkeresetnek. Ez a valóságban 28 500 forint jövedelmet jelent havonta , amely csupán 7 százaléka a lista élén álló Luxemburgban riportált, egy főre jutó havi átlagos minimumnyugdíj összegének, és mindössze 45 százaléka a szomszéd Szlovéniában mért értéknek.

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A változékony időben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, némi időre a nap is kisüthet. Estétől újabb csapadékzóna érkezik. Élénk nyugatias szél mellett 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Szerdán egy távozó és egy érkező kettősfront között átmenetileg frontmentes idő lesz. Ennek ellenére most is gyakori lehet a fejfájás, ingadozhat a vérnyomás, rosszullétek is felléphetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: