Béranyaság: kihordhatja-e a húgom a gyerekünket?

A meddőség sok pár életét megkeseríti. Egyik olvasónk - aki szintén ezzel a problémával küzd-, azt kérdezte szakértőnktől, van-e arra lehetőség hogy a húga hordja ki a magzatot.

- Van arra lehetőség hogy a húgom kihordja a párom és az én magzatomat? - így kezdődik az olvasói levél, amire az Orvos Válaszol rovatunkban Gyetvai Viktória, mentálhigiénés szakember válaszolt.

Luci Liunak, a híres színésznőnek legnagyobb álma 46 évesen vált valóra: gyermeke született. Igaz nem ő, hanem egy béranya adott életet babájának. A teljes történetért és fotókért kattintson ide ! Olvasónk azt is szeretné tudni, hogy ha a béranyaság nem megoldható, akkor milyen más lehetőségekkel élhet? "A párom 43 éves. Egyszer volt beültetés, megtapadt, de három hónaposan elment a baba. A második alkalommal a hormonkezelés hatására nem volt már egyetlen leszívható petesejt sem" - írja levelében.

A szakértő válasza

- Úgy tudom, hogy a béranyaság nem engedélyezett, de nem is bűncselekmény: ha külföldön elvégzik a beavatkozást, itthon nem kérhetik Önöktől számon, hogy mi történt - kezdi a választ Gyetvai Viktória, és hozzáteszi, hogy miután megszületik a baba, le kell folytatni az örökbefogadási procedúrát .

Van arra lehetőség hogy a húgom kihordja a párom és az én magzatomat?

Szakértőnk további válaszából kiderül, hogyan zajlik a petesejt adományozás és milyen lelki megterheléssel jár a beavatkozás. A folytatásért kattintson ide!

Kérdezzen Ön is!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon egy címet, majd 2000 karakterben fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Tegye fel a kérdését a megfelelő szakértőnek, kattintson!

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)