Pályázati felhívás: Mellrákellenes Ösztöndíjprogram

Az AVON a Nőkért Alapítvány pályázatot hirdet a Globális Mellrákellenes Klinikai Ösztöndíjprogramjának második fordulójára.

A program keretében emlőrák gyógyítással foglalkozó, az Egyesült Államokon kívül élő szakorvosok vehetnek részt továbbképzésen 2014 májusától 12, az Alapítvány által támogatott Egyesült Államokbeli emlőrákkezelő-központban.

Az ösztöndíjprogram célja, hogy az orvosok magas szintű képzésben vehessenek részt, így új ismeretek és szaktudás birtokában javítsák a mellrákban szenvedő betegek ellátását.

Világviszonylatban a mellrák a legtöbb halálos áldozatot követelő rákos megbetegedés a nők körében. Sok fejlődő országban azért alacsonyabb a gyógyult betegek száma, mert nem megfelelő a tájékoztatás, nincs a korai felismerést segítő szűrővizsgálati kampány, és kritikusan alacsony a mellrák kezelésére szakosodott orvosok száma.

Az Ösztöndíjprogram lehetővé teszi, hogy 24 orvos részt vehessen az Egyesült Államokban egy négy-nyolchetes intenzív képzésen. A vállalat által támogatott mellrákellenes központokban a mellrák-operációk új módszereivel, a patológia, a radiológia és az orvosi onkológia innovatív technikáival, a klinikai vizsgálati tervezés fejlett eljárásaival, a közösségi- és közegészségügy területeivel ismerkedhetnek meg a díjazottak.

Az alapítvány tudományos tanácsadó testülete és a fogadó intézmények mentorai választják ki a program ösztöndíjasait egy szigorú, kétlépcsős eljárás keretében. 2012-ben az AVON első pályázatára 85 pályamunka érkezett 22 államból, melyekből végül a kurátorok 14 ország 25 tudósát választották ki.

A mellrák a legtöbb halálos áldozatot követelő rákos megbetegedés

Dr. Andrij Hribanov, a cég programjának tavalyi ösztöndíjasa az ukrajnai Nyikolajev 2. számú Szülőotthonában dolgozik szülész-nőgyógyászként. Az program keretében a Magee-Women’s Hospital-ban, a Pittsburghi Egyetemen vehetett részt továbbképzésben. "A fogadó intézményem az Egyesült Államok 10 legjobb onkológiai központjának egyike, így biztos voltam benne, hogy ez lesz a megfelelő hely az új ismeretek megszerzésére, valamint a szaktudás elmélyítésére. Az általam megfigyelt gyakorlatokat, melyek általánosak az Egyesült Államokban, Ukrajnában visszatérésemkor újdonságként fogadták" - mondta Dr. Hribanov.

Az ösztöndíjprogramban résztvevő orvosok és kutatók 12, az AVON Alapítvány által támogatott intézményben vehetnek részt továbbképzésben. Ezek az intézmények kiváló eredményeket értek el a mellrák ellenes kutatásban és kezelésben. A mellrákellenes központok mindegyike két ösztöndíjast fogad:

 • Boston Medical Center (Boston, Massachusetts)
 • Emory University - Grady Memorial Hospital (Atlanta, Georgia)
 • Georgetown University - Capital Breast Care Center (Washington, D.C.)
 • Johns Hopkins University (Baltimore, Maryland)
 • Magee - Women’s Hospital, University of Pittsburgh (Pittsburgh, Pennsylvania)
 • Massachusetts General Hospital (Boston, Massachusetts)
 • New York Presbyterian Hospital-Columbia University Medical Center (New York, New York)
 • Northwestern University (Chicago, Illinois)
 • Sinai Urban Health Institute (Chicago, Illinois)
 • University of California Los Angeles – Olive View Medical Center (Los Angeles, California)
 • University of California San Francisco – San Francisco General Hospital (San Francisco, California)
 • Washington University St. Louis (St. Louis, Missouri)

"A tavalyi ösztöndíjasok, miután visszatértek szülőhazájukba, alkalmazni tudták mindazt a magas szintű szakismeretet, tudást, ami javítja a mellrákkal küzdő nők kezelését és ellátását. Örülünk annak, hogy a program idén is folytatódik, és újabb 24 szakorvos kaphat lehetőséget az Egyesült Államokban 2014 májusától arra, hogy szakirányú továbbképzésben vehessen részt" - mondta Marc Hurlbert, az AVON Emlőrákellenes Alapítványának elnöke.

A mellrákkal foglalkozó szakorvosok online jelentkezhetnek az AVON Globális Mellrákellenes Klinikai Ösztöndíjprogramjára. A regisztráció mellett a pályázat feltétele a motivációs levél elküldése.

A pályázati eljárás első fordulójának jelentkezési határideje 2013. december 9.

Online jelentkezés: www.avonfoundation.org

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: