Jelek, hogy a szívünk nem működik jól (3)

A szív testünk egyik legfontosabb szerve, és ha nem működik megfelelően, az egész szervezetünkre nézve komoly következményei lehetnek. Éppen ezért érdemes tisztában lenni vele, hogy melyek lehetnek a tünetei, ha valami gond van a szívünkkel.

A karokba kisugárzó fájdalom

Férfiak esetében a szívgondok miatt keletkezőfájdaloma bal karba, míg nők esetében mindkét karba kisugárzik. Emellett egyes nők arról számoltak be, hogy szokatlan könyökfájdalmat is észleltek, mielőtt szívrohamot kaptak volna. Ilyenkor a gerinc és az agy között húzódó idegek működése megzavarodik, ezért tapasztaljuk máshol a fájdalmat, mint ahol valójában a probléma gyökere van.

Jelek, hogy a szívünk nem működik jól
Milyen jelei lehetnek a szívbetegségnek? Fotó: 123rf

Szűnni nem akaró köhögés

A köhögésnek számos oka lehet, a többi között keringési rendellenességre is utalhat. A tartós köhögés, melynek során rózsaszínes, vért tartalmazó folyadék szakad fel, nagyon gyakran jár együtt a szívbetegséggel, és általában fulladással, légszomjjal is.

A leggyakoribb szívbetegségekről és tüneteikről itt olvashat részletesen!

Bedagadt lábfej, boka

Ha a szív nem működik megfelelően, akkor az erekből a folyadék a környező szövetekbe szivárog, amelyek ilyenkor megduzzadnak. A duzzadás pedig a gravitáció hatása miatt leggyakrabban az alsó végtagok területén jelentkezik. Fontos tudni, hogy az ödémásodásnak számos más oka is lehet a szívbetegségen kívül.

Étvágytalanság, hányinger

Szívbetegeknél gyakori az étvágytalanság és a hányinger már néhány falat étel elfogyasztása után is. Ennek általában az az oka, hogy a rossz keringés miatt a belek és a máj szövetei körül is folyadékgyülem keletkezik, amely akadályozza a normál emésztést.

Extrém szorongás

Több tanulmány is készült arról, hogy azok az emberek, akik fiatal koruktól kezdve nagyon erős szorongásban szenvednek, hajlamosabbak a szívbetegségekre. A szorongás oka lehet a stresszes életmód, de pánikbetegség vagy valamilyen fóbia is. Ezek az állapotok fokozott terhelést rónak a szívre és tartósan megemelhetik a vérnyomást is.

Forrás: brightside.me

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)